RETSEPTID

Kreeka jogurt marjade, chia seemnete ja vahtrasiirupiga

Kreeka jogurt marjade, chia seemnete ja vahtrasiirupiga

Viimane aeg sügavkülmast viimased marjakarbid välja kookida, et uutele ruumi teha. Seekord jagan üht magustoidu ideed. Just ideed, sest tegemist on väga lihtsa, kuid ülimaitsva kooslusega, mille puhul on raske täpseid koguseid ja retsepti kirjeldada, vaid kõike sobib lisada tunde järgi, kuidas endale meelepärane on.Mulle 

Koorene kana-köögiviljasupp

Koorene kana-köögiviljasupp

Iga kord, kui haigus meid kimbutab, tekib mul miskipärast isu rammusa kanasupi järele. Õnneks olin seekord eelmise õhtu ahjukana jääkidest valmis keetnud kanapuljongi, mis annab supile eriti hea maitse. Puljongit keedan kohe suurema koguse ja ülejäägi säilitan portsjonitena sügavkülmas, kust seda siis vajadusel saab kiirest 

Fenkoli-redisesalat

Fenkoli-redisesalat

Fenkol on selline köögivili, mida kas armastad või ei meeldi kohe üldse. Ta on nii omapärase aniisi maitsega, mis võib tunduda mõnele konservatiivsemale sööjale isegi liiga vänge. Mulle fenkol meeldib, eriti salatis. Olen proovinud fenkolist ka suppi teha, kuid värskena salatis on ikka maitsekam. Õhtusöögiks 

Nutella-banaanikeeks

Nutella-banaanikeeks

Banaanikeeks Nutella šokolaadikreemiga kummitas mind juba mitu nädalat. Banaanid on meil puuviljakausis pea alati ja tihtipeale jääb mõni pruunitäpiliseks tõmbunud vili kausipõhja vedelema. Just needsamad küpsed banaanid sobivadki kõige paremini küpsetamiseks, kuna need on hästi pehmed ja magusad.Mida aga üldiselt meil kodus ei ole, on 

Kalarullid ürdivõi täidisega

Kalarullid ürdivõi täidisega

Et mitte lihtsalt niisama kala jälle praadida, täitsin kalafileed ürdivõiga ja keerasin hoopis rulli. Hea lihtne retsept ja vähese vaevaga saab valmistada mõnusa kalaroa.  Kala puhul tuleks kindlasti eelistada värsket kala, sulatatud kala võib jääda maitsetu ja vesine. Kalarullid ürdivõi täidisega 4 sööjale 8 valge 

Koorene hapukapsahautis veiselihaga

Koorene hapukapsahautis veiselihaga

Pühadest oli külmkappi jäänud veidi hapukapsast. Jõulude ajal oli kapsast söödud juba küll, kuid ma püüan vältida toidu niisama äraviskamist, siis tegin sellest hautise. Lisasin lihaveise lihalõiked, porgandit, maitsestasin köömnete ja suitsutatud paprika pulbriga. Kes soovib, võib liha lisada rohkem ja kapsast vähem, või valmistada 

Suupistesaiad ürditoorjuustu ja röstitud paprikaga

Suupistesaiad ürditoorjuustu ja röstitud paprikaga

Aastavahetuseks pakun välja ühe kerge retsepti, mida on küsitud mitmeid kordi. Röstitud paprikaga suupistesaiu on lihtne valmistada ja punased paprikad näevad peolaual särtsakad välja. Mulle meeldib toores paprika vaid salati sees, kuid pärast küpsetamist muutub paprika hoopis magusamaks ja maitsvamaks. Ja kuna hetkel poes saada 

Mee ja siidriga hautatud karbonaad

Mee ja siidriga hautatud karbonaad

Meie jõululaual on traditsiooniliselt ikka sealiha ja verivorstid. Liha valmistan viimastel aastatel just selle retsepti järgi. Turult olen juba valmis toonud kena karbonaaditüki, mille lisan kuiva siidrit, mett ja sibulat-küüslauku ning lasen lihal aeglaselt ahjus pehmeks haududa. Tekkinud praeleemest valmistan koorese kastme. Külmad praelõigud sobivad 

Kakaomandlid

Kakaomandlid

Tervislikud snäksid, mis on praegusel kingihooajal tore vaheldus isetehtud trühvlitele ja kommidele. Meeldivad ka neile, kes muidu magusat ei armasta, sest mandlite magusust saab ise suhkru kogusega timmida. Retsept on tehtud väikesele kogusele, suurema hulga valmistamiseks kasuta ahju – rösti mandlid ahjus 160 kraadi juures 

Magus pirnipirukas Camembert juustuga

Magus pirnipirukas Camembert juustuga

Pirn ja juust on alati kindla peale minek, mulle lihtsalt meeldib see magus-soolane maitse, mida pirni-juustukooslus annab. Klassikaline pirni-sinihallitusjuustupirukas on minu lemmik, eriti armastan seda valmistada jõulueelsel perioodil – siis lisan pirukale ka veidi piparkoogimaitset. Seekord jagan magusa pirnipiruka retsepti, kus kasutasin pehmet Camembert juustu ja mille