RETSEPTID

Pommuvorm

Pommuvorm

Itaalia kuulsast vormiroast Melanzane alla Parmigiana inspireeritud pommuvorm.Aja kokkuhoidmiseks küpsetasin pommuviile ahjus, originaalis praetakse neid ikka ohtras õlis, sedasi tuleb ka roog rammusam. Igaljuhul on tulemus mahlane ja maitsev. Pommuvorm 4 sööjale1 suur pommu1 tomat1 sibul1-2 sellerivart1-2 küüslauguküünt400 g purustatud tomateid1-2 sl suhkrutsoola-pipartpeotäis värsket basiilikutveidi 

Pasta suitsupeekoni ja päikesekuivatatud tomatitega

Pasta suitsupeekoni ja päikesekuivatatud tomatitega

15 minutit õhtusöögini, külmkapis haigutab tühjus. Õnneks leian tüki suitsupeekonit ja laupäevasest pitsast üle jäänud pooliku purgi päikesekuivatatud tomateid. Ruttu veekeetjas vesi keema, et pastakeeduvesi kiiremini valmis saaks, pann tulele, peekon viilutada ja pannile särisema. Juba ongi pasta keenud, hulka veidi toorjuustu ja tomatid ning 

Tomatine pelmeenivorm

Tomatine pelmeenivorm

Aeg-ajalt tuleb ikka ette, et külmkapp on tühi, aga kohe-kohe vaja õhtusöök lauale tõsta. Seepärast hoian ikka sügavkülmas pelmeenipakki. Keedetud või praetud pelmeenid mind väga ei isuta, see-eest saab neist maitsva vormiroa. Kasutasin minipelmeene, aga sobivad ka tavalised pelmeenid. Kõrvale serveeri rohelist salatit. Tomatise pelmeenivormi 

Suitsukala-munasalat

Suitsukala-munasalat

Hommikusöögiks on kindlasti minu esimeseks valikuks puder, kuid vahelduseks valmistasin sellise lihtsa kalasalati. Suitsukala-munasalat on tegelikult ju täitsa tuttav retsept, aga teinekord vajavad need lihtsad asjad vaid meeldetuletamist. Salat sobib nii iseseisvaks söömiseks kui ka leivakatteks. Suitsukala-munasalat 300 g suitsukala4 keedetud muna1/2 värsket kurkivärsket tillimajoneesisoola-pipart 

Peedisupp

Peedisupp

Mulle väga meeldib peedi-küüslaugusalat, aga tihtpeale jäävad keedetud peedid peale seda külmkappi seisma. Sama lugu on selleriga, mida üldjuhul kasutan salatis 1-2 vart. Sel puhul on hea võimalus kappi seisma jäänud aedviljad supiks keeta.Maitselt magushapu nagu klassikaline borš, aga ilma lihata ning valmib kiiresti ja 

Martsipani-juustukook mooniseemnetega

Martsipani-juustukook mooniseemnetega

Martsipani-juustukook sobib hästi lihavõttelaua kaunistamiseks – on ju selles kasutatud kreemjat toorjuustu, kollaseid talumune ja kevadiselt rohelist pistaatsiamassi. Mooniseemned on lihtsalt toredad ja krõmpusvad mõnusalt.Kasutades rohelist pistaatsiamassi, on tulemuseks kaunis heleroheline kook, aga igati sobib ka tavaline martsipan. Tavaline martsipan eelnevalt riivida ja seejärel segada 

Marmorkeeks

Marmorkeeks

See oli üks esimesi küpsetisi, mida ma katsetasin, kuid tookord see ebaõnnetus täielikult, sest valmistamisjuhendis oli viga ja küpsetuspulber oli retseptiloendist välja jäänud. Tänaseks olen algretsepti täiendanud hapukoorega, mis muudab keeksi tõeliselt pehmeks ja mahlaseks.Tõeline retseptivaramu klassika. Marmorkeeks 150 g toasooja võid2,5 dl suhkrut3 muna1 

Kirssidega kräsupea

Kirssidega kräsupea

Täna lihtsalt on nii ilus päev – on reede ja kohe-kohe algamas nädalavahetus, väljas on tõeliselt mõnus päikseline ilm ning tuba on kollaste tulpide ja nartsisside lõhna täis. Lisaks saab täna süüa torti. Kräsupea valmistamine on imelihtne ja sellega saab hakkama ka algaja küpsetaja. Kook 

Rukkirull Vana Tallinna ja musta ploomi kreemiga

Rukkirull Vana Tallinna ja musta ploomi kreemiga

Rukkirulli esialgne retsept jäi mulle silma ühest hiljutisest Eesti Naise ajakirjast. Katsetasin originaalretsepti, kuid see maitses nagu leivasupp, mis tegelikult mulle maitseb, aga tulemus ei olnud selline nagu oleksin oodanud. Samas retsepti idee mulle meeldis ja kui vabariigi aastapäeva hommikul oli vaja midagi kiiresti küllaminekuks 

Astelpajukook ja kutse kohvikusse

Astelpajukook ja kutse kohvikusse

Sel laupäeval, 23. veebruaril, avatakse Tasku Keskuses taas  pop-up kohvik, kus pakutakse kodumaist toidukaupa ja vabariigi sünnipäeva ainetel valmistatud suupisteid. Minu poolt on laual astelpajukoogikesed. Egas muud kui kohtume Taskus! Astelpajukook 12 tk Tainas:200 g jahunäpuotsatis soola100 g külma võid90 g Dansukkeri peensuhkrut1 muna Täidis:1 sidruni koor100