RETSEPTID

Õuna-kohupiimakook

Õuna-kohupiimakook

Endiselt õunakoogid. Mis muud peakski tegema kui täiega seda külluslikku aiasaaduste aega nautima. Retsept tundub küll pikk, kuid on tegelikult väga lihtne. Kui külmkapis on olemas paar pakki kohupiima ja aiast puu alt mõned õunad tuua, siis ülejäänud aineid ikka kodus leidub. Vaniljekaste soovitan ise 

Keedukreemine õunakook

Keedukreemine õunakook

Õunahooaeg on täies hoos, mis tähendab, et õunakookegi tuleb ahjust tavapärasest rohkem. Vanad head õunakoogid, nagu Kanada õunakook, pärmitaignal õunakook, õuna-juustukook, on juba mitmeid kordi tehtud, siis tahaks miskit uut proovida.Keedukreemiga õunakook on tõeliselt mõnus ja hõrk kohvi kõrvale. Eriti ilusa õunamustri saab peale kasutades punase 

Suursugune võileivatort

Suursugune võileivatort

Tuunikalatäidisega võileivatort on kindlapeale minek, see maitseb alati kõigile ja mis pole üldse võrreldav poetortidega. Hästi lihtne teha ka, enamasti on kodus kõik komponendid olemas, nii saab õhtustele külalistele hommikul kiiresti vägeva tordi meisterdada. Muidugi oleks hea kui tort saaks üleöö külmas taheneda, kuid häda 

Kibuvitsa-õunamoos

Kibuvitsa-õunamoos

Kui isu õuntest, marjadest ja muud heast-paremast aiakraamist täis söödud, võiks osa neist purki pista, et ka talvel oleks miskit magusat sahvrist võtta. Mina küll ise suur hoidistaja ei ole, kuid sel aastal on purkidesse saanud veidi köögiviljasalatit, tomateid-kurke, mõned seened ja magusad moosid. Kibuvitsa 

Granaatõunamarinaadis kanavardad

Granaatõunamarinaadis kanavardad

Hilissuve mõnus soe ilm. Kes ei ole grilli talvekorterisse ära pakkinud, siis sobib täna küll veel üks grillimine ette võtta ja lõpetada grillihooaeg maitsvate kanavarrastega.Granaatõunasiirup on väga intensiivse magus-hapuka maitsega, sobib hästi marinaadidesse, kastmetesse, linnulihale, aga mulle meeldib granaatõunasiirupit ka jäätise peale niristada.Kanavarraste kõrvale serveerisin 

Karrine puravikukaste

Karrine puravikukaste

Vihmane ilm soosib igati seenelisi. Õnneks pole minul vaja kaugele minna, tarvitseb vaid sammud aeda seada ja korv täis laduda. Kahjuks seenetoite meie majas just väga tihti valmistada ei saa, kuna mina olen ainus, kes neid sööb. Aga teinekord tasub siiski ette võtta, sest see 

Tomatid želees

Tomatid želees

Selliselt säilitatud tomatid on justkui värsked ja krõmpsud ning maitsevad hästi võileiva peal, aga ka niisama salatina süües. Sibulapõlguritele hoiatuseks, et tomatid jäävad üsna sibulased, seetõttu võib želee teha ka ainult tomatitega või siis vähema sibulaga. Tomateid võib süüa kohe järgmisel päeval, aga hoidis peaks 

Kodune tomatiketšup

Kodune tomatiketšup

Mida teha, kui kasvuhoones on ootamas suurem hulk küpseid tomateid? Parim viis nende realiseerimiseks on keeta kodust ketšupit.Ketšupi valmistamiseks tuleb küll aega varuda, kuid vaid selleks, et ketšup paksemaks keeks. Antud retsepti järgi tehes saab ketšup üsna krehvtine, kes nii vürtsikat ei armasta, siis olgu 

Panzanella

Panzanella

Panzanella on Itaalia salat, mis koosneb suveküpsetest tomatitest ja saiast. Parim on kasutada ciabatta saia või gruusia leiba, tavalise saiaga ei jää tulemus niivõrd hea. Salat serveerida kohe pärast saia lisamist, muidu leotub sai tomatimahladest ja kaob krõbedus. Panzanella 6-8 sööjale 1 ciabatta sai või 

Grillitud ploomid kaneelise mascarponevahuga

Grillitud ploomid kaneelise mascarponevahuga

Need kuldkollased ploomid valmisid minu poolt eilsel grilliõhtul Maitseelamuste kojas.Kellele ploomid tunduvad esialgu vaid hapude viljadena, pööravad kindlasti teist usku pärast selle magusroa maitsmist. Grillil küpsevad ploomid pehmeks ja siirupiselt magusaks ning kõrvale serveeritud kaneelise mascarponevahuga moodustavad ideaalse koosluse. Ja iseäranis mõnusalt meelitab sööjaid grillilt hõnguv