RETSEPTID

Mango lassi

Mango lassi

Imemaitsev värsendav jook hommikuks, kuid sobib hästi ka kergeks vahepalaks. Võib valmistada nii värsketest mangodest kui ka valmis mangopüreest. 1 mango keefiri ja/või maitsestamata jogurtit (mahult võrdselt mangoga) soovi korral suhkrut või mett Mangopüree tegemiseks koori ja tükelda mango, püreesta ja kurna läbi sõela. NB! 

Soolased kohupiima küpsised kolmel moel

Soolased kohupiima küpsised kolmel moel

Mida teha kohupiimast? Seda fraasi olen mina küll korduvalt guugeldanud 🙂 Kui magusad kohupiimakoogid ei isuta, siis tee hoopis neid soolaseid kohupiima küpsiseid. Kohupiimataignast küpsised on mõnusad ja pehmed. Katte osas saab igaüks oma lemmiku valida või siis valmistada mitu erinevat küpsisesorti. Mina tegin köömnetega, 

Sidrunipasta

Sidrunipasta

Lihtne ja eriti kiirelt valmiv pastaroog. Sidrun annab maitsele huvitavat särtsu. 500 gr spagette või linguinesid 1 sidruni riivitud koor ja mahl 1-2 munakollast 2 dl vahukoort 50 gr parmesani 1 spl võid hakitud värsket peterselli Sega omavahel muna, koor, sidruni koor ja mahl, riivitud 

Šokolaaditort tsitrusmarmelaadiga

Šokolaaditort tsitrusmarmelaadiga

Peale räimesid tundus šokolaaditort just see õige. Tort on seest pehme ja pealt krõbeda koorikuga. Küpsisepõhja asendasin šokolaadimüsliga, mis jäi mõnusalt krõmpsuv. Hapukas tsitrusmarmelaad sobib šokolaadi kõrvale väga hästi. Põhi: 200 g küpsist või müslit 75 g võid Tort: 300 g tumedat šokolaadi 150 g 

Praetud riivleiva-räimed

Praetud riivleiva-räimed

Vahelduseks riivleivaga praetud räimi. Sobivad hästi keedetud kartuli juurde kui ka võileivale koos tilli-hapukoorekastmega. 1 kg räime 1 muna 2 dl riivleiba 3 tl soola 2 tl pipart võid tilli Valmistamine:Puhasta räimed, eemalda pead.Klopi väikeses kausis muna lahti, teises kausis sega riivleib ja maitseained.Kasta räimed 

Riisi-kohupiimakook marjadega

Riisi-kohupiimakook marjadega

Andra ja Eva poolt kiidetud kohupiima-riisikook vaarikatega ajendas mindki seda proovima ja ei pidanud pettuma – väga maitsev kook sai! Vaarikate asemel kasutasin põldmarju.Vaata ka Nami-nami kooskokkamist Riisidesserdid ja magusad küpsetised. 400 g maitsestamata jogurtit 2 dl riisihelbeid 400 g kohupiima 2 muna 2 dl 

Suitsukalamääre

Suitsukalamääre

Vaheldus argistele singi- ja vorstivõileibadele. 100 g suitsukala nt suitsulõhet või -forelli 1 keedetud muna 100 g väherasvast margariini hakitud tilli sidrunipipart või veidi sidrunimahla Valmistamine: Puhasta suitsukala hoolega ja sega koos teiste ainetega nt köögikombainis ühtlaseks määrdeks.Kaunista tilliga.Allikas: Finfood (retsept Nami-namis)

Lõhe kuumal taldrikul

Lõhe kuumal taldrikul

Ülimalt lihtsalt ja kiiresti valmistatav roog. Tulemuseks väga maitsev kerge eine. Kindlasti üks lemmikuid. 500 g lõhet 1 tl hakitud murulauku 2 sl hakitud tilli 2 sl võid soola, pipart sidrunit rosee pipart Lõika kalafileest õhukesed viilud.Sega hakitud maitseroheline ja sulata või.Kuumuta taldrik 100-kraadises ahjus.Võta 

Riisisuflee pähklite ja rabarberiga

Riisisuflee pähklite ja rabarberiga

Ikka veel riisidesserdid ja magusad küpsetised Nami-nami kooskokkamises :).Katsetasin riisisufleed, kasutades õunte asemel rabarberit. Väga maitsev – hapukas rabarber sobib hästi magusa sufleega. Kogus: kuuele 6 dl piima 1 dl võid 1 dl suhkrut 2 dl riisi 3 muna sidrunit (1 tl riivitud koort) 1 

Riisitarretis maasikakastmega

Riisitarretis maasikakastmega

Nami-nami kooskokkamine riisidesserdid ja magusad küpsetised … endiselt 🙂Riisitarretis üksi just erilist maitseelamust ei andnud, kuid maasikakastmega oli siiski väga hea. Võib-olla oleks huvitavam kui riis püreestada ja tarretis saaks kreemisem. Kogus: 4 portsjonile 1 dl vett 1 dl pudruriisi 6 dl piima 0.5 dl