RETSEPTID

Krõbedad riisi-šokolaadikuhjad

Krõbedad riisi-šokolaadikuhjad

Endiselt Nami-nami kooskokkamise riisidesserdid ja magusad küpsetised laines 🙂Seekord valmisid mõnusad krõmpsud paisutatud riisi maiustused, milles kasutasin šokolaadiga hommikusöögi riisihelbeid. Maitselt meenutas kass Arturi kooki. 3 hakitud Marsi šokolaadi 50 g võid 75 g paisutatud riisi või maisihelbeid Valmistamine: Sulata või ja šokolaad mikroahjus või 

Pelmeenivorm

Pelmeenivorm

Kiiresti valmistatav argine õhtusöök. Kõrvale toorsalat ja külm kaste ning kõht saab korralikult täis. Kes paprikat ei armasta, proovi marineeritud paprikat või rösti paprikat enne ahjus, siis ei ole maitse nii intensiivne. 1 pakk pelmeene 1 paprika (või 0,5 purki marineeritud paprikat) 3-4 muna 2 

Nigella juustuküpsised

Nigella juustuküpsised

Väga lihtsalt ja kiiresti valmistatavad juustuküpsised. 100 g riivjuustu (cheddar) 25 g pehmet võid 50 g jahu 0,25 tl küpsetuspulbrit Valmistamine:Pane koostisained kaussi ja näpi tainas ühtlaseks, seejärel mätsi palliks. Või kalla kõik koostisained köögikombaini ja sega ühtlaseks. Tõsta tainapall 15 minutiks külma. Seejärel rulli 

Sidrunimaitseline riisikreem maasika-rabarberikisselliga

Sidrunimaitseline riisikreem maasika-rabarberikisselliga

Nami-nami kooskokkamise riisidesserdid ja magusad küpsetised teemas valmis sidrunimaitseline riisikreem, mis serveerisin koos metsmaasika-rabarberikisselliga. Väga maitsev! Sidruni- või laimimaitseline riisikreem: 1 dl pikateralist riisi keetmiseks vett ja näpuotsatäis soola 0,5 dl suhkrut 1 sl vanillisuhkrut sidrunit või laimi – 2 sl mahla 2 dl 35% 

Granaatõunajäätis

Granaatõunajäätis

Sellest sai esimesest ampsust mu üks lemmikmagustoite – või tegelikult juba valmistamisel maitsmise käigus ;).Granaatõun on muidu ka täielik lemmik, aga see jäätis on ikka superhea. 8 portsjonit2 granaatõuna + kaunistamiseks pisut granaatõunaseemneid1 laim175 g tuhksuhkrut500 ml rõõska koort Valmistamine:Pressi granaatõuntest ja laimist mahl välja.Lisa 

Krõbedad vahukommibatoonid “Rocky road”

Krõbedad vahukommibatoonid “Rocky road”

Jõuluvana tõi mulle uue miksri ja Nigella kokaraamatu “Nigella ekspress”. Miksrit selle retsepti juures küll vaja ei lähe, retsept on aga pärit justnimelt Nigellalt. Nii et Nigella retsepte saab siin kindlasti ka edaspidi näha 😉 Rocky road ehk kruusatee on mõnus maiustus krõmpsuvate küpsiste ja 

Pohla-karamellirull

Pohla-karamellirull

Viimaseks selle aasta küpsetiseks jääb pohla-karamellirull. Käesoleval aastal avastasin enda jaoks kokkamise ja olen küpsetanud-keetnud kokku ilmselt rohkem kui eelneva elu jooksul. Igajuhul mulle väga meeldib ja rida retsepte ootab katsetamist järgmisel aastal. Head vana aasta lõppu ja uue algust! Biskviitpõhi: 3 muna 1 dl 

Piparkoogikuusk

Piparkoogikuusk

Seda kuusekest nägin juba ühes ajakirjas, kuid kui Helen oma blogis piparkoogikuuske demonstreeris, siis oli kindel, et pean ka ise selle teo ette võtma. Joonestasin Wordis vastavate mõõtmetega tähekesed ja kleepisin need kõvemale papile. Piparkoogitaigna valmistasin Wiltoni soovitatud retsepti Grandma’s Gingerbread Recipe järgi. Lõikasin šabloonide 

Tiramisu

Tiramisu

Väga maitsev ja lihtsalt valmistatav Itaalia magustoit. Savoiardi küpsiste leidmisega oli muidugi tükk tegemist, nimelt Põlva kaubandusest neid küll ei leia. Seepärast tuligi uuesti Tartust Räni Selverist läbi sõita. Aga tulemus oli seda igati väärt. Koostis: 350 g Savoiardi küpsiseid Immutamiseks: 5 dl kanget espresso 

Bränditrühvlid

Bränditrühvlid

Hästi tummised, tõelise šokohooliku maiustused. Tassi kohvi kõrvale ideaalsed. 200 g tumedat šokolaadi 2 dl 35% rõõska koort 1 sl brändit Peale: pähklipuru Kuumuta koor keemiseni ja tõsta pliidilt. Lisa tükeldatud šokolaad ja lase 2-3 minutit sulada. Vahusta saumikseriga, lisa brändi ja töötle, kuni segu