RETSEPTID

Šokolaadi-pähklikuhjad

Šokolaadi-pähklikuhjad

Mõnusad krõmpsuvad kommid. Algses retseptis oli kasutatud digestive küpsiseid, aga mina lisasin segusse müslitükke. 15 tükki 200 g valget šokolaadi 100 g Digestive küpsiseid või müslit 100 g metsapähkleid 200 g tumedat šokolaadi Sulata veevannis tükeldatud šokolaad. Murenda küpsised kausikesse ja sega valge sulatatud šokolaadiga. 

Mandlitrühvlid

Mandlitrühvlid

Need trühvlid said küllatki pehmed ja näpuvahelt neid süüa eriti ei saa. Seepärast on otstarbekas need pabervormi sisse panna. See-eest maitselt esialgu mõru kakao all peitub siidine mandlisisu. 35 tükki 250 g võid 2 muna 3 dl tuhksuhkrut 1 dl kakopulbrit 4 sl jahvatatud mandleid 

Martsipani-pähklimaiused

Martsipani-pähklimaiused

Kuna plaan on nii mõnesegi kingikotti sokutada ka isetehtud maiustusi, tegin kõigepealt proovitöö. Valmistasin 4 sorti maiuseid – martsipani-pähklimaiused, mandlitrühvlid, šokolaadi-pähklikuhjad ja bränditrühvlid. Tulemusega igati rahul – esiteks polnud nende valmistamine üldsegi nii keeruline kui alguses arvasin ja loomulikult maitsesid väga hästi – minu lemmikud 

Muraka-juustukook

Muraka-juustukook

Imemaitsev juustukook. Valmistamine on ka väga lihtne, kuna saab eelmisel õhtul valmis teha. Poemoosidega kuuldavasti saab kate väga magus, kuid kuna mul oli varuks suvel rabast korjatud murakatest kodumoos (aitähh emmele!), siis sai minumeelest just parajalt magus. Igaljuhul üks parimaid kooke! Muraka-juustukook Põhi: 100 g 

Kilupirukad

Kilupirukad

Tänasele sarikapeole sai tehtud kilupirukaid. Ma pole ise neid kunagi söönud ega saanud kahjuks ka seekord, aga meespere küll kiitis. Väljanägemiselt olid igal juhul äärmiselt isuäratavad … 0,5 kg lehttainast 1 pakk (marineeritud) kilufileesid 3 muna soola Rulli lehttainas 0,5 cm paksuseks, lõika u 8 

Forelli-võileivatort

Forelli-võileivatort

Seda võileivatorti on nii lihtne valmistada – ei mingit hakkimist, ainult kokkusegamise vaev.Retseptis toodud röstleiba poest leida ei õnnestunud, seepärast kasutasin täisteraleiba. See aga jäi siiski natuke liiga kõvaks, seepärast soovitaks kasutada tavalist leiba. Muidu maitses väga hästi.Kuumsuitsuforelli asemel võid kasutada ka mõnd teist suitsukala. 

Lebkuchen

Lebkuchen

Seda traditsioonilist sakslaste jõulukooki palus teha töökaaslane, kes oli selle tarvis Saksamaalt isegi piparkoogipulbri kaasa toonud. Ta polnud kursis, et meil ka piparkoogimaitseainet müüakse 😉Kook tuli piparkoogimaiguline ja küllalt hea, kuid jäi pisut liiga kuivaks (kuigi töökaaslased sõid ja (viisakusest :)) kiitsid). Ilmselt sai jahu 

Ekleerid kohupiimatäidisega

Ekleerid kohupiimatäidisega

Imemaitsvad ekleerid kohupiima-vahukooretäidisega. 1 portsjon keedutainast (valmistamisõpetust vaata siit) Täidis: kohupiimapastat vahukoort 1 tl vanillsuhkrut Glasuur: 150 g tumedat šokolaadi 50 g võid Suru niiskele ahjuplaadile umbes 3 cm vahedega läbi kondiitrikoti otsaku 10 cm pikkused ja 2 cm laiused ribad. Küpseta 25 minutit.Kohe pärast 

Tuuletaskud tuunikalatäidisega

Tuuletaskud tuunikalatäidisega

Esimene kooskokkamine nami-namikatega – teemaks keedutaignast küpsetised.Mulle oli see esimene kord keedutainast teha, kuid tulemusega olen väga rahul. Valmisid tuuletaskud tuunikalatäidisega ja kohupiimatäidisega ekleerid. Keedutainas: 2 dl jahu 2,5 dl vett 0,5 tl soola 125 g võid 1 terve muna 4 munavalget Tagavaraks: 1 muna 

Viineripirukad

Viineripirukad

Viineripirukad on meil kindlasti ühed lemmikud. Neid on ju nii lihtne valmistada ja maitsevad nii suurtele kui ka väiksematele sööjatele. Mina kasutan üldjuhul külmutatud pärmi-lehttaignast, millel lasen enne umbes paar tundi toatemperatuuril sulada. Viineritest eelistan suitsutatud kanaviinereid. Need pirukad on veidike lõbusama väljanägemisega kui tavaliselt.