RETSEPTID

Kohvi-kakaojook (kofeiinivaba)

Kohvi-kakaojook (kofeiinivaba)

Mina ei ole hommikul kohvijooja, joon kohvi alles pealelõunal kui vajan veidi kofeiini turgutust, aga samas tahaks ikka mõnusat sooja jooki võileiva kõrvale. Siin on minu valikuks lahustuv viljakohv, mis maitseb nagu kohv, aga ei sisalda kofeiini. Viljakohvi maitse ei ole muidugi üksühele sama kange 

Rassolnik talveks purki

Rassolnik talveks purki

Kui ema tõi mulle mõned ülekasvanud kurgid, sibulavaniku ja kasti tomateid, otsustasin need kõik üheks maitsvaks rassolnikuks keeta ja purki talve ootama panna ehk siis kiirtoit meie moodi. Väga mugav võtta kui kõht on üüratult tühi ja kiiresti-kiiresti süüa tahaks. Rassolnik on üks minu lemmiksuppe, 

Mustikakook mandlipõhjal

Mustikakook mandlipõhjal

Eelmisel nädalal oli mul tore võimalus külastada Tartumaal asuva Hiie marjatalu mustikapõlde, kus hooaeg oli küll juba lõppenud, aga marju siiski veel põõsaste küljes jagus, nii et sai suu “siniseks” süüa ja oma kruusikese ikka kenasti kuhjaga täis korjata. Kodus küll taheti mustikad niisama piimaga 

Kõrsikud šokolaadis

Kõrsikud šokolaadis

Šokolaadiga kaetud kõrsikud on laste seas iga peo hitt, oleme neid pakkunud laste sünnipäeval, viinud lasteaeda ja täna krõbistame kõrsikuid esimese septembri tähistamiseks. Šokolaadikõrsikute valmistamine on ääretult lihtne. Lapsevanema abi võib vaja minna vaid šokolaadi sulatamisel, ülejäänud tegevustega, sealhulgas suure segaduse tekitamisega 😉 , saavad 

Blogi 10. sünnipäev ja rummikoogid

Blogi 10. sünnipäev ja rummikoogid

Täna, 10 aastat tagasi, alustasin ma retseptide kirjutamist veebipäeviku vormis Liisi Blogis. Uskumatu küll, aga tõesti juba terve dekaadi jagu olen oma lemmikretsepte ja toidukogemusi jaganud teiste kokkamishuvilistega. Kuigi meie peres on alati hästi süüa tehtud, siis esiti piirdusid minu kokkamisoskused võileivategemisega ja päriselt süüa 

Punasesõstratarretis

Punasesõstratarretis

Meie üks lemmikmoose on punastest sõstradest tehtud tarretis. Kui muidu keedeti sõstardest ikka mahla, siis nüüd läheb enamus just selle tarretise tegemiseks. Tarretise tegemine on ülimalt lihtne – vaja vaid marju ja suhkrut, isegi puhastama ei pea marju ja võib koos vartega potti visata. Tarretise 

Värskekapsasupp

Värskekapsasupp

Kui esimest rabarberist teen alati biskviitkooki ja esimestest sõstardest tarretist, siis värsketest köögiviljadest teen alati värskekapsasuppi.  Värskeid köögivilju ma ei koori, vaid hõõrun kartulid-porgandid hoolega puhtaks. Maitsete esiletoomiseks kõigepealt pruunistan köögivilju kergelt, see annab supile nii mõnusa magusa maitse ja seejärel keedan supiks. Teinekord lisan 

Aprikoosimoos mandlilikööriga

Aprikoosimoos mandlilikööriga

Turul on saada mõnusaid küpseid aprikoose ja patt oleks nii vähese vaevaga valmivat maiust tegemata jätta. Olen aprikoosimoosi keetnud juba mitu aastat ja nüüd lõpuks saab see ka blogisse kirja. Seda kuldkollast maiust ei pea üldse palju tegema, piisab 1-2 purgikesest, mida pimedal talvel nautida 

Grillitud lameleib juustukreemi ja kevadrohelisega

Grillitud lameleib juustukreemi ja kevadrohelisega

Kui liha ja šašlõkk enam ei isuta, valmista grillil mõnus suupisteleib ehk lameleib. Lameleiva valmistamiseks tuleb vaid tainas, mis seekord on tehtud odrajahust, kokku segada ja mõnusalt krõbedaks grillida, sealjuures võid kõik toimingud õues ära teha, sest leivategu on tõesti lihtne.  Peale võid panna oma 

Küpsise-pulgakoogid

Küpsise-pulgakoogid

Võta täna lapsed kampa ja valmista koos lastega vahvad pulgakoogid. Vaja läheb Marie küpsiseid, võikreemi ja kaunistamiseks šokolaadi.   Küpsise pulgakoogid  12 tk  keskmise raskusega  45 min    24 tk Marie küpsist  100 g pehmet võid  50 g magusat kondenspiima  2 sl tuhksuhkrut  veidi peedimahla (või naturaalset toiduvärvi)  50 g valget šokolaadi  50 g tumedat šokolaadi  200 ml rõõska koort  kaunistamiseks nonparelle  Täidise jaoks vahusta või kohevaks. Lisa kondenspiim ja vahusta uuesti. Viimaks lisa tuhksuhkur ja peedimahla (või toiduvärv) ning vahusta veelkord. Tõsta küpsisele teelusikatäis täidist ja kata teise küpsisega. Torka keskele puupulk   Sulata valge šokolaad. Kuumuta rõõsk koor (ära keeda). Nirista veidi rõõska koort valge šokolaadi hulka ja sega kuni saavutad glasuurimiseks sobiva konsistensi. Tee sama tumeda šokolaadiga.  Määri šokolaadiglasuuri pulgakoogi mõlemale poolele ja puista peale nonparelle. Aseta pulgakoogid küpsetuspaberiga kaetud alusele ja tõsta jahedasse tahkuma.