Blogi 10. sünnipäev ja rummikoogid

Täna, 10 aastat tagasi, alustasin ma retseptide kirjutamist veebipäeviku vormis Liisi Blogis. Uskumatu küll, aga tõesti juba terve dekaadi jagu olen oma lemmikretsepte ja toidukogemusi jaganud teiste kokkamishuvilistega. Kuigi meie peres on alati hästi süüa tehtud, siis esiti piirdusid minu kokkamisoskused võileivategemisega ja päriselt süüa tegema õppisin alles pere loomisega. Soov köögisaavutusi pildile püüda oli tingitud vaimustusest värskelt soetatud fotokaamerast. Niimoodi sündiski Liisi toidublogi.

Blogi esimeseks sissekandeks 4. augustil 2009. a oli mustsõstrane beseekook, mis õnnestus üle ootuste hästi, sest koogimaitse on mul tänaseni üsna selgelt meeles. Postituste hulk on ajas küll kasvanud, küll kahanenud, kuid kogu selle aja jooksul ei ole ühtki kalendrikuud vahele jäänud kui mõnda ma retsepti ei oleks jaganud. Tänaseks on blogis kokku 532 retsepti. Esiti oli blogi rohkem magusa poole kaldu, täna on rõhk rohkem kodumaisest toorainest valmistatud kodustel roogadel.

Kuni tänaseni toimis Liisi Blogi Bloggeri platformil, kuhu kirjutasin esialgu lihtsalt hobikorras retsepte ja oi kui tore, kui keegi teatas, et proovis samuti minu jagatud retsepti. 2011. aastal võitis minu tehtud maasika-mascarponetort fotokonkursil Parima Toidufoto tiitli, minu retsepte on avaldatud ajakirjades Oma Maitse, Maale, Nipileht, Naisteleht ja mitmetest teistes väljaannetes. 2014. aastast koostan retsepte ning pildistan toidufotosid juustutootjale ja -turustajale Synnove Finden Eesti AS-le ja 2015. aastast kodumaisele toiduainetootjale Salvest AS-le. Lisaks neile on mul olnud rõõm töötada mitmete teiste suuremate ja väiksemate ettevõtetega. Suur tänu teile kõigile koostööpartneritele võimaluse ja usalduse eest! 🙏🙏🙏

Loomulikult suur-suur tänu kõigile blogi lugejatele ja eriti rõõmustavad on teie kommentaarid, sest siis saan lisaks kuivale blogistatistikale ka päriselt aimu, et keegi siin ikka piilumas käib 🙂. Aitäh! 🙏🙏🙏

Tänaseks on hobi korras alustatud retseptide kirjutamisest ja toidufotograafiast saanud minu töö, seega vajas kogu asi professionaalsemat lähenemist ning tänasest tegutsen kodulehel liisiblogi.ee, mille loomiseks olen panustanud juba päris palju töötunde, samas nipet-näpet on vaja veel teha, kuid olen juba praegu enda üle väga uhke sellise tulemuse eest. Ettevõtte alustamise toetuse abil olen soetanud seni puudunud töövahendid, et pakkuda professionaalset teenust toidutootjatele, turustajatele ning üleüldse kõigile toiduga rohkem või vähem seotud ettevõtetele. Seega kui on Sul on põnev toode ja soovid sellest tootest ainulaadset maitsvat retsepti või vajad ahvatlevaid toidufotosid või tootefotosid, siis kiika koostöö lehele või kirjuta mulle liisi.laanemae@mail.ee.

Tänast päeva aga tähistame nostalgiliste rummikoogikestega, mis on ühtlasi minu suured lemmikud ja mille valmistamine kodus on väga lihtne. Rummikookide tegemiseks on vaja biskviidist koogipõhja – võid selle ise valmistada, aga sobib ka poest ostetu. Biskviidi valmistasin 4 munast, 1/2 klaasist suhkrust, 1 klaasist jahust ning kakaopulbrist. Biskviidist, hapukoorest, võist ja kakaost sega kokku koogimass ning ongi enam-vähem kõik. Soovi korral kaunista võikreemist lillekese ja punase marjaga. Täpsemad juhised leiad alljärgnevast retseptist.

Veelkord aitäh ning uute inspireerivate ja maitsvate kokkamisteni! ❤️

Rummikoogid. Retsept ja foto: Liisi Laanemäe
Rummikoogid

Rummikoogid

Nostalgilised rummikoogid
Servings 12 -15 tk

Ingredients
  

Rummikoogid:

  • 350 g biskviitpõhja
  • 50 g võid
  • 8 sl hapukoort
  • 5 tl mõrudat kakaopulbrit
  • 4 ml rummiessentsi
  • 1 tl rummi (soovi korral)

Võikreem:

  • võid
  • tuhksuhkrut
  • peedimahla või punast toiduvärvi

Instructions
 

  • Lõika biskviitpõhjal servad ära ja pudista keskmine osa kaussi. Sulata või ja sega biskviidi hulka. Lisa 4 sl hapukoort, kakaopulber, rummiessents ja soovi korral alkohol. Mudi biskviidipudi korralikult läbi ja lisa supilusikatäite kaupa hapukoort kuni saad ühtlase vormitava massi. Vormi peopesasuurused pallikesed.
    Purusta äralõigatud koogiääred puruks. Veereta pallikesi puru sees. Lõika külgedele terava noaga sälgud ja vajuta koogike lamedaks.
    Kreemi jaoks vahusta või tuhksuhkru ja tilgakese peedimahla (või toiduvärviga) kohevaks. Tõsta võikreem pritskotti ja kaunista rummikoogiked. Kõige peale võid lisada sõstraid.
Rummikoogid. Retsept ja foto: Liisi Laanemäe


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating