Martsipanikattega kohupiimatort “Rukkilill”

Mahlane kohupiimatort magusa martsipanikattega. Muuhulgas valmistasin esimest korda martsipanikattega torti ja proovisin martispanile maalimist. Tegelikult mulle joonistatud piltidega tordid ei meeldi, aga selline tagasihoidlik tort nägi kaunis välja. Ja oli väga maitsev 🙂



  • 1 tordipõhi
  • 1 kohupiimapastatoru
  • 2 dl vahukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • niisutamiseks vee-konjakisegu
  • 200 g martsipani


Lõika tordipõhi kolmeks kihiks. Vahusta koor ja sega kohupiimapastaga, lisa suhkrud. Niisuta esimest tordipõhja vee-konjakiseguga ja tõsta peale 1/3 vahukoore-kohupiimasegust. Toimi samamoodi järgmise kihiga. Kata ka kolmas tordipõhi ja tordi ääred kohupiimaseguga.
Rulli martsipan ja tõsta tordi peale. Vormi servad. Kaunistamiseks kasutasin toiduvärve, rukkilille südamed tegin mooniseemnetest.



5 thoughts on “Martsipanikattega kohupiimatort “Rukkilill””

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga