Suvikõrvitsasai kukeseentega
Suvikõrvitsasai kukeseentega on vaieldamatult minu viimase aja parim maitseelamus.
Suvikõrvitsasai maitseb tõesti imeliselt, eriti külma võiliistakuga. Tänu suurele hulgale mahlasele suvikõrvitsale püsib sai pehme ka järgmisel päeval.
Suvikõrvitsasai kukeseenetega
Ingredients
- 1 keskmine suvikõrvits ca 500 g
- 100 g kukeseeni
- 1 sibul
- 400 g jahu
- 7 g kuivpärmi
- 50 g võid praadimiseks
- soola
- pipart
Instructions
- Riivi suvikõrvits, puista peale 1 tl soola ja jäta sõelale 20 minutiks nõrguma. Pigista nõrutatud suvikõrvits käte vahel kuivaks.
- Puhasta ja tükelda seened. Tükelda sibul.
- Sulata pannil või ja pruunista selles seened ning sibul. Tõsta kõrvale jahtuma. Tõsta pannile riivitud suvikõrvits ja kuumuta 4-5 minutit aeg-ajalt segades. Sega suvikõrvits seene-sibula seguga, maitsesta pipraga ja jäta veidikeseks jahtuma.
- Sega kausis jahu ja kuivpärm, lisa juurde suvikõrvitsa-seene segu. Sega läbi. Tee taigna keskele süvend ja lisa 100 ml käesoojast veidi soojemat vett. Sõtku tainas ühtlaseks. Vajadusel lisa jahu kuni saad paksema kleepuva massi.
- Vormi tainas palliks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta kergelt lamedaks (parem on seda teha jahuste kätega). Soovi korral lõika vette kastetud noaga tainas sektoriteks (lõika noaga nagu torti 8-ks viiluks, aga mitte päris põhjani läbi). Jäta 30-45 minutiks kerkima.
- Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta saia 25-30 minutit kuni sai on pealt kuldne. Ahjust väljavõttes lase 10 minutit märja rätiku all seista, nii ei muutu koorik pealt kõvaks.
Algretsept: Nami-Nami
Vaata veel retsepte kukeseentega:
Pilt on väga isuäratav, seda retsepti peab kindlasti proovima :p
Aitäh Annuška – retsept on päris mitme inimese peal ära testitud ja tagasisideks on vaid kiidusõnad 🙂