Rabarberihooaega alustasin muidugi lemmiku
kohupiima-rabarberikoogiga, millele järgnesid väikesed
rabarberimuffinid. Nüüd on mahti ka mõnda uut retsepti katsetada, neid on talve jooksul juba üksjagu kogunenud.
Kookoshelbed ja rabarber sobivad minumeelest väga hästi kokku, kook jääb mõnusalt mahlane.. või on ses süüdi hoopis varakevadine rabarber.
Rabarberi-kookosekook
300 g võid
200 g suhkrut
3 muna
200 g jahu
100 g kookoshelbeid
200 g rabarberit
Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks, lisa ükshaaval munad. Sega juurde jahu ja kookoshelbed. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud suuremasse ahjuvormi (kasutasin 24×32 cm suurust vormi). Viiluta rabarber ja puista taignale. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Serveerimisel puista peale tuhksuhkrut.
Tänan hea retsepti eest. Väga maitsev.
Tore, et meeldis.
ˇPraegu hakkan tegema ja mõtlen, et ega ei ole ununenud küpsetuspulber? Näis, teen ikka retsepti järgi:))Annan teada, kuidas v'lja kukkus.
Vot siis, ei kerkinud mul küll nii nagu pildil. Reedel proovin küpsetuspulbriga:)) Ma ei tea, miks ei kerkinud.?
Mina ei kasutanud küpsetuspulbrit. Kas vahustasid mune piisavalt, vähemalt 8-10 minutit, et saaks hästi kohev vaht?
Loodetavasti õnnestusb järgmine katse paremini.
Ja pane tähele, et ma kasutasin ahjuvormi, mitte ahjuplaati. Ahjuplaadisuuruse koogi jaoks ma kahekordistaksin kogused.
äkki saate aidata ja kirjutada need kogused milliliitrites
Ühikute ümberarvutamist on väga lihtne teha siinsete tabelite alusel http://www.toidutare.ee/targadtabelid.php
Aitäh retsepti eest!
Väga maitsev kook tuli. Kindluse mõttes lisasin sutsu hapukoort ja küpsetuspulbrit.
Ma tegin paar väikest muudatust, aga pean ütlema, et see on PARIM , LIHTSAIM ja KIIREIM küpsetis. 200 gr võid + 200 gr kondentspiima (suhkruga), 150 gr jahu + 50 gr mannat, 250 gr rabarberit + 50 gr maasikaid ja 1 tl küpsetuspulbrit. 180 kraadises ahjus 30 min. SUPER SUPER SUPER! 🙂