Peedi-seenesalatit süües on paljud seda pidanud ütlemata maitsvaks rosoljeks, aga sööjate üllatuseks pole tegemist mitte selle heeringasalatiga, vaid hoopis seenesalatiga.
Olen salatis kasutanud nii endasoolatuid seeni kui ka poesleiduvat metsaseentesegu. Kui seened on väga soolased, tuleb neid eelnevalt mõned tunnid külmas vees leotada. Kastme olen kokku seganud ka hapukoorest ja majoneesist, tulemus jääb rammusam kui jogurtiga. Tõhusama kõhutäie jaoks võib salatisse hakkida paar keedetud kartulit.
Peedi-seenesalat
6-8-le sööjale
500 g röstitud või keedetud peeti
300 g soolaseeni
2-3 marineeritud kurki
200 g hapukoort või maitsestamata jogurtit
100 g majoneesi
suhkrut
soola ja musta pipart
Haki peet ja kurk väiksteks tükkideks. Sega kausis hapukoor (või jogurt) ja majonees, maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Lisa juurde hakitud peet, kurk ning seened. Sega ühtlaseks. Lase paar tundi kuni üleöö külmas maitsestuda. Serveerimisel puista peale rohelist sibulat.
Retsept: Nami-Nami
Nii tore, et meeldis Sulle ja Su perele, armas Liisi!
Aitäh retsepti eest, Pille! Kuna ma ise rosoljet eriti ei armasta, siis jääb see salat kindlasti meie pidulauale rosoljet asendama.