Kaerajahupõhjal kohupiima-rabarberikook

Enam ei ole kaugel see aeg, mil oma aiast värsket kraami saab. Minu rabarberid on alles üsna pisikesed ja läheb veel veidi aega enne kui need end pikaks sirutavad. Poelettidel on saadaval juba esimesed välismaised rabarberivarred. Või siis kaevuda sügavkülmakappi ja leida sealt veel eelmisel suvel tallele pandud raberberid ja need ruttu koogiks küpsetada enne kui uued peale tulevad. 
Koogi põhja tegemisel kasutasin täistera kaerajahu, mis on tervislikum variant nisujahule. Kui kasutad külmutatud rabarberit nagu mina, siis tuleks rabarberitükid läbi segada lusikatäie tärklisega, et vältida liigset vettimist. Peale tegin lihtsa kohupiimakatte, milles kasutasin tavalist täisrasvast pakikohupiima. Lihtne ja maitsev kodune kohupiimakook.

KAERAJAHUPÕHJAL KOHUPIIMA-RABARBERIKOOK

Põhi:
3 dl täistera kaerajahu
0,5 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
100 g külma võid

200 g rabarber
1 sl suhkrut
1 tl kaneeli

Täidis:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
600 g kohupiima

Sega kaerajahu, sool ja suhkur ning näpi koos külma võiga purutaoliseks massiks. Suru puru küpsetuspaberiga kaetud 22×30 cm (või 26 cm läbimõõduga) koogivormi põhjale ja tõsta 20 minutiks külmakappi.Tükelda rabarber ning sega natukese suhkru ja kaneeliga. Laota rabarberitükid koogipõhjale.
Klopi munad suhkruga vahule, lisa juurde vaniljesuhkur ja kohupiim. Vala kohupiimatäidis koogipõhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit. Lase jahtuda.





Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga