Kana-mangokaste riisiga
Veebruar on toidukuu, seda eeskätt #kogumispäeviku kampaania raames, mis kutsub üles kulutusi jälgima, vähendama ja targalt tarbima. Ma pean ennast üsna osavaks külmkapist leiduva kraamist kokkajaks ja iga asja tarvis eraldi poodi ei torma – seda enam, et nagunii teen kodus palju süüa ja ülejääke ikka tekib. Nädalamenüüd ma ei planeeri, sest minu jaoks on see ahistav ja isud muutuvad, seega tuleb täpselt see, mille jaoks komponente on.
Järgnev retsept on küll lihtne, ent põnev vaheldus traditsioonilistele maitsetele. Kastet saab valmistada mahedana, kuid kes armastab teravamaid maitseid võib lisada rohkem tšillit.
Kõrvale paku keedetud riisi. Eriti hõrgu ja koheva riis saad selle retsepi järgi valmistades.
Kui kastet jääb söögikorrast üle, siis kasuta seda järgmisel päeval pasta jaoks. Keeda pasta, soojenda kaste ning sega kokku – ongi jälle uus toit valmis! 🙂
Kana-mangokaste
Ingredients
- 400 g kanafileed
- 1 sibul
- 1 cm ingverit
- 1 mango
- 0,5 tl karripulbrit
- tsillipulbrit
- 250 ml vett
- 200 ml vahukoort või kookospiima
Instructions
- Tükelda kanafilee. Pruunista pannil õli ja prae kanatükid kuldseks, tõsta kõrvale. Kuumuta pannil uuesti õli, lisa hakitud sibul ja prae läbi. Lisa peeneks hakitud ingver ja tükeldatud mango, prae läbi. Tõsta kanatükid tagasi pannile.Maitsesta karri, soola ja tsillipulbriga.Vala peale vesi, lase 10 minutit keeda.Lisa vahukoor või kookospiim. Kuumuta keemiseni, aga ära enam keeda! Kontrolli maitsestust ja vajadusel lisa maitseaineid.Serveeri riisiga.