Rabarberikissell kohupiimavahuga

Esimesed rabarberivarred on juba nii pikaks kasvanud, et paras aeg kõik oma lemmikud retseptid välja otsida.

Üks toit, mida igal kevadel rabarberist teen, on kissell. Korduvalt 🙂 Mulle väga maitseb mahe hapukas kissell magusa kohupiimavahuga, “kirsiks tordil” krõbedad mandlilaastud. Kui lihtne imeline magustoit!

Rabarberikissell kohupiimavahuga. Tekst ja foto Liisi Laanemäe

Rabarberikissell kohupiimavahuga

Ingredients

Kissell:

  • 1 l vett
  • 150 g suhkrut
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 200 g tükeldatud rabarberit
  • 200 g maasikaid
  • 2 spl kartulitärklist

Kohupiimavaht:

  • 200 ml rõõska koort
  • 1 spl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 200 g kohupiimakreemi

Serveerimiseks:

  • 50 g mandlilaaste

Instructions

  • Aja vesi keema. Lisa suhkur ja vaniljeekstrakt ja tükeldatud rabarber, keeda 5 minutit. Sega tärklis vähese külma veega ja nirista kisselli hulka. Pidevalt segades lase kissellil keema tõusta kuni kissell pakseneb. Viimasena lisa maasikad. Tõsta kissell jahtuma.
    Vahusta rõõsk koor koos suhkrutega kohevaks. Lisa kohupiimakreem, sega ettevaatlikult läbi.
    Puista mandlilaastud kuivale pannile ja rösti keskmisel kuumusel kuni mandlilaastud on kuldsed.
    Serveeri kisselli koos kohupiimavahu ja krõbedate mandlilaastudega.
Rabarberikissell kohupiimavahuga. Tekst ja foto Liisi Laanemäe
Rabarberikissell kohupiimavahuga. Tekst ja foto Liisi Laanemäe



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga