Juustusarvekesed

Kui ma peaks kirjeldama ideaalset hommikut siis kuuluvad sinna kindlasti ahjusoojad juustusarvekesed. Saiakeste tegemine on lihtne ja kui õhtul tainas valmis teha siis hommikul jääb vaid küpsetamine ja nautimine.

Juustusarvekesed. Retsept ja foto Liisi Laanemäe

Juustusarvekeste küpsevad pealt kõrbedaks, sees sulab juust mõnusalt venivaks. Peale võib seemneid raputada oma soovi ja maitse järgi, seesamiseemned on mahedam variant, minu lemmikud on hoopis köömnetega juustusarvekesed. Tasub proovida!

Juustusarvekesed. Retsept ja foto Liisi Laanemäe

Juustusarvekesed

Servings: 12

Ingredients

Tainas:

  • 300 g nisujahu
  • 100 g riivjuustu Pizzariiv
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,75 tl soola
  • 75 g pehmet võid
  • 250 g hapukoort

Täidis:

  • 100 g riivjuustu Pizzariiv

Peale:

  • 1 muna
  • Veidi seesamiseemneid

Instructions

  • Sega jahu, riivjuust, küpsetuspulber ja sool. Lisa pehme või ja hapukoor ning sega ühtlaseks taignaks. Rulli tainas jahusel laual ristkülikuks ja lõika noaga 12 kolmnurgaks. Tõsta iga kolmnurga laiemasse otsa riivjuustu ja keera laiemast servast rulli. Tõsta sarvekesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri sarvekesi lahtiklopitud munaga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 225-kraadises ahjus 15 minutit kuni saiad on pealt kuldsed.

Retsept valmis koostöös Synnove Finden Eesti.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga