Koorene pasta metsaseentega

Sel aastal on mets eriti helde, nii et kui metsa lähed, siis tühjade kätega sa kindlasti ei jää, sest lisaks pohladele, mustikatele, leiad kindlasti ka mõne seene …. või rohkemgi :). Kuigi ma olen seenetundmises üsna võhik (no kukeseene, puraviku ja männiriisika tunnen ikka ära), siis metsaminek on siiski üks lemmiktegevusi ja eks pärast siis vaatab, mis sinna korvi sai …

Viimati sattusid minu korvi männiriiskaid. Pisikesed männiriisikad on vaieldamatult kõige nunnumad marineerimise seened, aga kuna marineerimine on minumeelest üks üsna tüütu töö ja väikese koguse pärast ei tasu ettevõtmist, siis kupatasin seened ära ja tegin neist hoopis metsaseentega pastaroa.

Panzani-pasta-seentega

Kui pastast rääkida, siis siinkohal on minu esimene valik alati munaga valmistatud pasta. Võrreldes tavaliste pastatoodetega on munapasta mahlasem ja värskem. Eriti hästi sobib munapasta koorese pasta valmistamiseks. Seetõttu oli mul eriti hea meel kui Abestore üllatas mind uute Panzani munapasta toodetega.

Panzani uus tootesari Selezione di Chef koosneb kõrgekvaliteetsest pastast, mille eriline valmistusviis ja koostises sisalduvad värsked munad annavad pastale erakordse maitse, tugeva konsistentsi ning suus sulava tunde. Sortimendis on kolm erinevat pastasorti – tagliatelle, farfalle ja collerette.

panzani-pasta

Niisiis tõstsin poti tulele, et valmistada üks eriti mõnus pasta. Koorene pastaroog mahlase munapasta ja männiriisikatega on imehea kooslus. Männiriisikad on pigem tagasihoidliku maitsega ning kastmele annavad hõrgu maitse valge vein ja dijon sinep.

Valmista koorest pastarooga argiõhtu mugavustoiduks või kosuta end peale seenemetsaskäiku millegi õige maitsvaga. Head isu!

Panzani-pasta-seentega

KOORENE PASTA METSASEENTEGA

Kogus 4 sööjale 

400 g Panzani Selezione Di Chef Collerette pastat munaga (Collerette)

4 muna 

2 spl võid 

1 sibul 

200 g kupatatud männiriisikaid 

1 sl värsket tüümiani 

1 dl kuiva valget veini 

400 ml rõõska koort (35%) 

1 tl dijon sinepit 

Soola 

Musta pipart 

Valmistamine:

Aja potis vesi keema, lisa sool ja keeda pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele al dente

Kuumuta pannil veidi õli. Lisa munad ja prae 3-4 minutit kuni munavalge on hüübinud ja munakollane veel pehme. Maitsesta soola-pipraga. 

Samal ajal võta teine pann, kuumuta pannil või, lisa hakitud sibul ja hauta mõni minut. Lisa seened ja tüümian. Kuumuta läbi. Lisa vein ja hauta kuni vein on peaaegu aurustunud. 

Vala peale koor, lisa sinep ning maitsesta soola ja musta pipraga. Kuumuta keemiseni. Vala keedetud pasta kastme hulka, sega kergelt läbi. Serveeri praetud munaga. 

Retsept valmis koostöös abestore.ee

Vaata rohkem seenetoitude retsepte SIIT

Vaata rohkem pastaretsepte SIITLisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga