Seasisefilee palsamikreemiga

SEASISEFILEE PALSAMIKREEMIGA

Kõige tagumine aeg jagada teiega maitsvaid retsepte jõululauale. Nagu eestlastel traditsiooniliselt kombeks siis pearoaks on ikka sealiha. Jagan sulle retsepti, mis on imelihtne valmistada, aga tulemuseks on hõrk ja mahlane liha ning praeleemest saad ülimaistva kastme, mille viimased riismed taldrikult ära limpsitakse.

Mesises palsamikreemis küpsetatud sisefilee on jõululauale justkui loodud, hõrk ja elegantne liharoog. Keegi ei usu, et selle restoranitasemel roa valmistamine on nii lihtne.

Nagu juba ütlesin, siis sisefilee valmistamine on väga lihtne, peaasi on liha mitte üle küpsetada, muidu on tulemus kuivapoolne. Liha vajab pannil pruunistamist ja seejärel ahjus küpsetamist ning valmis ta ongi.

Teine salakomponent petub palsamikreemi kastmes. Kasutasin Cretan Nectar palsamikreemi tüümianilt kogutud meega, mis on magusa alatooniga ja sametise tekstuuriga. Et seda erilist umami-maitset veel rohkem esile tuua, lisasin palsamikreemile lisaks mett, ürte ja maitseaineid.

Õhtusöögist ülejäänud lihalõigud on järgmisel päeval võileiva peal koos törtsu palsamikreemiga superluks.

sea-sisefilee-palsamikreemiga

SEASISEFILEE MESISE PALSAMIKREEMIGA  


 

500-600 g seasisefileed 

meresoola 

musta pipart 

2 sl võid 

3 spl naturaalset palsamikreemi (kasutasin Cretan Nectar palsamikreemi tüümianilt kogutud meega)

1 spl mett 

1 spl kuivatatud maitsetaimede segu ahjulihale 

praadimiseks õli 

Tõsta ahjuvorm ahju ja pane ahi 180 kraadile soojenema. 

Patsusta seafilee köögipaberiga kuivaks. Hõõru liha soola ja pipraga sisse. Pruunista liha kiiresti kuumal pannil õlis igast küljest. 

Võta ahjust soojendatud ahjuvorm, tõsta lihatükk ahjuvormi ja kata fooliumiga. Alanda pannil kuumust. Lisa pannile või, palsamikreem, mesi ja maitseainesegu. Sega kuni kaste on ühtlustunud. Nirista kaste lihale. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta ahjus 20 minutit. 

Lase enne lahtilõikamist lihal 10-15 minutit fooliumi all seista. Lõika viiludeks ja serveeri koos kastmega. Kui kasteleem on liiga vedel, vala see pannile ja lase kõrgel kuumusel 10 minutit kokku keeda. Soovi korral vala kaste läbi sõela, nii saad selge leemega kastme.

Retsept valmis koostöös kreetamaitsed.ee

Vaata veel liharoogasid jõululauale:

  



2 thoughts on “Seasisefilee palsamikreemiga”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga