KÕRVITSA-KANEELIRULLID
Õhus on tunda sügist, mis toob ta kaasa palju häid maitseid ja mõnusaid hõrgutisi. Kõrvitsa-kaneelirullid on kindlasti üks nendest, mis lisavad sellele pisut hallile ja kõledale aastaaegale erilise võlu.
Juba see hetk, kui kõrvitsa-kaneelirullid ahjust välja võtad ja täitub kodu mõnusa kaneelilõhnaga, on imeline.
Kõrvitsa-kaneelirullid on niivõrd pehmed, mahlased ja kuldkollased. Ja saladus peitub selles, et kasutasin kõrvitsapüreed! Kõrvitsapüree läheb nii taignasse kui täidiseks, mis tagab eriti mõnusad kohevad kaneelikad.
Mulle meeldib kaneelisaiu küpsetada vormis, nii ei vaju need laiali ja püsivad kohevad.
Igaljuhul pole midagi paremat kui veeta sügisõhtu kõrvitsa-kaneelirulli ja tassitäie kuuma joogiga.
KÕRVITSA-KANEELIRULLID
12 tk
300 g kõrvitsapüreed*
50 g pärmi
5 sl suhkrut
0,5 tl soola
1 tl kardemoni
100 g toasooja võid
500-600 g jahu
Täidis:
70 g toasooja võid
1 sl kaneeli
2 sl suhkrut
Määrimiseks muna
Soovi korral kaunistamiseks pärlsuhkrut
*Kõrvitsapüree valmistamiseks puhasta ja tükelda kõrvits. Keeda puhastatud kõrvitsatükid vähese veega pehmeks, kurna ja püreesta saumikseriga. Lase jahtuda.
Hõõru pärm suhkruga vedelaks, lisa sool, kardemon ja 3/4 kõrvitsapüreest (jäta veidi täidise jaoks).
Lisa toasoe või ja pool jahukogusest. Sõtku tainas ühtlaseks käsitsi või kasutades mikseri taignaotsikut. Lisa ülejäänud jahu ja sõtku kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Kata kauss puhta rätikuga ja tõsta 30-60 minutiks sooja kohta kerkima.
Rulli tainas jahusel laual laiali. Määri taignale toasoe või ja ülejäänud kõrvitsapüree, raputa peale kaneel ja suhkur. Keera tainas pikemast servast rulli ja lõika võrdseteks tükkideks. Aseta rullid võiga määritud suuremasse ahjuvormi jättes rullide vahele veidi kerkimisruumi ja lase toasoojas veel 10 minutit kerkida. Määri rulli pealt lahtiklopitud munaga ja soovi korral raputa peale pärlsuhkrut. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit kuni saiad on pealt kuldseks küpsenud.
VAATA KA NEID KÜPSETISI KÕRVITSAST: