Tatrasalat

VÄRVILINE TATRASALAT

Kuigi paljudele tundub tatar üks igav ja pigem mõtetu teravili, siis tegelikult saab tatrast teha mitmeid põnevaid roogasid, sealhulgas salateid. Tatar on toitev ja sobib suurepäraselt erinevate köögiviljade, ürtide, pähklite ja seemnetega.

Värvilisse tatrasalatisse panin kokku maheda tatra, toitvad kikerherned, krõmpsuvad köögiviljad, kastmeks lihtne oliiviõlikaste.

Salati valmistamine läheb eriti kiiresti, kui tatar on juba eelnevalt keedetud. Nipp! Kasuta salati valmistamiseks eelmisel päeval toidukorrast alles jäänud keedetud tatart.

VÄRVILINE TATRASALAT  

Kogus: 4 sööjale 

Valmistamise aeg: 40 min 

250 g tatart 

150 g kikerherneid 

1 porgand 

2 väikest kurki 

1 paprika 

Peotäis kirsstomateid 

Granaatõuna seemneid 

Hakitud värsket peterselli 

1 spl seemnesegu (päevalilleseemneid, kõrvitsaseemneid) 

Kastmeks: 

5 spl oliiviõli 

Poole sidruni mahl 

Soola ja musta pipart 

Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja loputa kikerherned. Riivi porgand, haki kurk ja paprika, poolita kirsstomatid, puhasta granaatõun, haki petersell ja pane kõik komponendid kaussi. Sega kokku kastmeained, lisa salatile ja sega läbi. Lase 15 minutit maitsestuda. Puista peale seemneid. Serveeri. 

Retsept ilmus Naistelehes 2023.

VAATA VEEL TATRAGA RETSEPTE:

TATAR KAPPARITE JA PÄIKESEKUIVATATUD TOMATITEGA

TATRA-KAPSAHAUTIS



1 thought on “Tatrasalat”

  • Your blog is a breath of fresh air in the often stagnant world of online content. Your thoughtful analysis and insightful commentary never fail to leave a lasting impression. Thank you for sharing your wisdom with us.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga