Sidruni-suvikõrvitsakeeks kanepiseemnetega
Tänast pidulikku tarkuspäeva tuleks ikka koogiga tähistada. Tegelikult ei peagi pidupäevadel alati olema laual ju uhke tort või kook, teinekord on lihtsalt tore koos midagi küpsetada. Meie peres on küll tavaliselt nii, et kui miksriga suristama hakkan, on 3 abilist kohal 🙂
See suvikõrvitsakeeksi retsept on küllalt kindel, et lastega koos ette võtta. Ja kohe kindlasti on see tibukollane keeks kõigi lemmik. Aiasaaduste hooajal lisan igale poole ka võimalikult palju värsket kraami. Selles keeksis on peenelt riivitud suvikõrvits igati omal kohal muutes keeksi mahlaseks ja värskeks.
Lisasin keeksitaignale natuke kanepiseemneid. Kooritud kanepiseemned on pisikesed ja mõnusalt pehmed ning ei hakka söömisel häirima. Muidugi on kanepiseemnetes ohtralt kasulikke valke, rasvhappeid ja mineraale tugevdades nii imuunsussüsteemi, tugevdavad ajutegevust ja soodustavad seedimist.
Kooritud kanepiseemned soetasin Umami poest.
Ilusat tarkusepäeva!
Sidruni-suvikõrvitsakeeks kanepiseemnetega
200 g suvikõrvitsat
100 g hapukoort
1,5 dl suhkrut
4 muna
3 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 sidruni mahl
2 spl kooritud kanepiseemneid
1 dl oliivõli
Suhkruglasuur:
1 dl tuhksuhkrut
2 spl sidrunimahla
veidi kooritud kanepiseemneid
Riivi suvikõrvits peene riiviga. Pigista kätega riivitud suvikõrvitsamass veidi kuivemaks ja tõsta kõrvale.
Vahusta hapukoor, suhkur ja munad. Lisa juurde küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu. Lisa riivitud suvikõrvits, sidrunimahl, kanepiseemned ja viimaks oliivõli. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 185-kraadises ahjus 45 minutit (kontrolli küpsust puutikuga). Tõsta keeks ahjust välja, lase 10 minutit vormis taheneda ja kummuta seejärel vormist välja ning lase jahtuda.
Soovi korral kata jahtunud keeks suhkruglasuuriga. Selleks sega tuhksuhkur sidrunimahlaga ja nirista glasuur keeksile ning puista peale kanepiseemneid.