Tatrasalat
VÄRVILINE TATRASALAT
Kuigi paljudele tundub tatar üks igav ja pigem mõtetu teravili, siis tegelikult saab tatrast teha mitmeid põnevaid roogasid, sealhulgas salateid. Tatar on toitev ja sobib suurepäraselt erinevate köögiviljade, ürtide, pähklite ja seemnetega.
Värvilisse tatrasalatisse panin kokku maheda tatra, toitvad kikerherned, krõmpsuvad köögiviljad, kastmeks lihtne oliiviõlikaste.
Salati valmistamine läheb eriti kiiresti, kui tatar on juba eelnevalt keedetud. Nipp! Kasuta salati valmistamiseks eelmisel päeval toidukorrast alles jäänud keedetud tatart.
VÄRVILINE TATRASALAT
Kogus: 4 sööjale
Valmistamise aeg: 40 min
250 g tatart
150 g kikerherneid
1 porgand
2 väikest kurki
1 paprika
Peotäis kirsstomateid
Granaatõuna seemneid
Hakitud värsket peterselli
1 spl seemnesegu (päevalilleseemneid, kõrvitsaseemneid)
Kastmeks:
5 spl oliiviõli
Poole sidruni mahl
Soola ja musta pipart
Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja loputa kikerherned. Riivi porgand, haki kurk ja paprika, poolita kirsstomatid, puhasta granaatõun, haki petersell ja pane kõik komponendid kaussi. Sega kokku kastmeained, lisa salatile ja sega läbi. Lase 15 minutit maitsestuda. Puista peale seemneid. Serveeri.
Retsept ilmus Naistelehes 2023.
VAATA VEEL TATRAGA RETSEPTE:
Your blog is a breath of fresh air in the often stagnant world of online content. Your thoughtful analysis and insightful commentary never fail to leave a lasting impression. Thank you for sharing your wisdom with us.