Cappuccino-tort
Cappuccino-tort
12-le
Biskviit:
1 dl jahu
2 spl tärklist
5 spl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
4 muna
1,5 dl suhkrut
Täidis:
3 spl kanget kohvi
200 g toasooja toorjuustu
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2 dl rõõska koort
Immutamiseks külma kanget kohvi
Glasuur:
200 g tumedat šokolaadi (kasutasin Odense tumeda glasuuri nööpe*)
2 dl rõõska koort
Kaunistamiseks valge šokolaadi laaste, roseepipra terasid ja melissilehti
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga. Sega omavahel jahu, tärklis, küpsetuspulber ja kakao ning lisa kauivained munavahule. Vala segu 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 35-40 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Jahuta täielikult.
Täidise jaoks vahusta rõõsk koor. Sega toorjuustu suhkrute ja kohviga, lisa ettevaatlikult juurde vahustatud koor.
Lõika biskviit kolmeks kihiks. Aseta alumine biskviit tordialusele, immuta kohviga ja tõsta peale pool täidiskreemist. Tõsta peale järgmine biskviit, immuta ja tõsta peale ülejäänud kreem. Kata viimase biskviidiga. Kata tort kilega, aseta peale raskus ja jäta mõneks tunniks kuni üleöö külma seisma.
Glasuuri jaoks sulata šokolaad, lisa juurde rõõsk koor ja sega ühtlaseks. Nirista glasuur ühtlaselt koogile ja kaunista soovikohaselt.
Retsept: Kodukiri
*Retseptis kasutatud Odense tooteid jagas kasutamiseks ja katsetamiseks Kalev