Mahlane kohupiimatort magusa martsipanikattega. Muuhulgas valmistasin esimest korda martsipanikattega torti ja proovisin martispanile maalimist. Tegelikult mulle joonistatud piltidega tordid ei meeldi, aga selline tagasihoidlik tort nägi kaunis välja. Ja oli väga maitsev 🙂
- 1 tordipõhi
- 1 kohupiimapastatoru
- 2 dl vahukoort
- 1 dl suhkrut
- 1 tl vanillsuhkrut
- niisutamiseks vee-konjakisegu
- 200 g martsipani
Lõika tordipõhi kolmeks kihiks. Vahusta koor ja sega kohupiimapastaga, lisa suhkrud. Niisuta esimest tordipõhja vee-konjakiseguga ja tõsta peale 1/3 vahukoore-kohupiimasegust. Toimi samamoodi järgmise kihiga. Kata ka kolmas tordipõhi ja tordi ääred kohupiimaseguga.
Rulli martsipan ja tõsta tordi peale. Vormi servad. Kaunistamiseks kasutasin toiduvärve, rukkilille südamed tegin mooniseemnetest.
Môlemad tordid on ilusad. Tagasihoidlikud rukkililled môjuvad valgel pehmelt ja romantiliselt.
Aitäh Voisula!
Mina ka kiidan ja tänan – viimast osavõtmise eest, esimest tagasihoidliku, ent kauni tordi eest 🙂 Muide, päris mitu žüriiliiget andis Su tordile punkte ka!
Aitäh Pille! Tegemist on siiski veel väga tagasihoidliku katsetusega ja proovin järgmisel aastal kindlasti uuesti 🙂
Very interesting subject, thanks for putting up.!