RETSEPTID

PÄHKLITÄIDISEGA AHJUÕUNAD KARAMELLIKASTMES

PÄHKLITÄIDISEGA AHJUÕUNAD KARAMELLIKASTMES

Rõsketel sügisõhtutel tekib isu millegi soojendava ja magusa järele ning ahjuõunad on selleks ideaalne kosutus.  Õunad on täidetud purustatud pähklite, magusa mee ja vürtsidega. Täidis hakkab ahjus sulama, tekitades õunte ümber mõnusa karamellikastme. Tõeline comfort food. Serveeri vaniljejäätise ka nirista peale karamellikastet. PÄHKLITÄIDISEGA AHJUÕUNAD KARAMELLIKASTMES 

Kukeseene-kreemsupp

Kukeseene-kreemsupp

Kukeseene-kreemsupp sulatatud juustuga 6-8 sööjale Keskmise raskusega Valmistamiseks 45 min 1 porru 2 porgandi 6-8 sööjale Keskmise raskusega Valmistamiseks 45 min 1 porru 2 porgandit 400 g kukeseeni 1 l kuuma kanapuljongit 0,5 dl kuiva valget veini 150 g Synnove sulatatud juustu ynnove sulatatud juustu 

Ürdine kartulipuder juustuga

Ürdine kartulipuder juustuga

Septembriga algab minu jaoks alati ka niinimetatud tavaline argine elu. Suvi on läbi, hommikuti tuleb tööle-lasteaeda kiirustada ja õhtud muutuvad üha tubasemaks. Kui suvel viskasid midagi grillile ja  kasvuhoonest tõid salatikraami kõrvale, siis rõskel sügisõhtul tahaks korralikumat õhtusööki. Üks sellistest toitudest on kohev kartulipuder. Kuigi 

Grillitud köögiviljasalat ja Olivia retseptimäng

Grillitud köögiviljasalat ja Olivia retseptimäng

Seekord jagan lugejatega üht vahvat retseptimängu. Olivia Facebooki lehel on käimas kodukokkade väljakutse, kus igaüks saab välja pakkuda oma parima retsepti ja võita auhindu.Toimunud on grill-roa ja salatiretsepti voor, kus pakuti välja mitmeid põnevaid retsepte. Ja kohe-kohe peaks välja kuulutatama järgmine kategooria. Seniks aga jagan 

Ploomi-šokolaadikook

Ploomi-šokolaadikook

Jahedamatel sügisõhtutel tekib mul vastupandamatu isu tummise ja rammusa šokolaadikoogi järele. See kook on hästi šokolaadine, pealt krõbe ja seest niiske. Tähtis on kooki mitte üle küpsetada, sest kuigi ahjust võttes võib kook tunduda toores, küpseb ta vormis veel edasi.Koogi peale asetasin mahlased ploomid, aga 

Banaanikeeks

Banaanikeeks

Kuigi enamus retsepte on mul talletatud siia blogisse, siis leidub köögikapi peal mul ka märkmik, kuhu kirjutan üles väga-väga head retseptid. Et oleks kohe hea lihtne üles leida ja ei peaks arvutit või telefoni toiduainete vahel köögikapil hoidma. See banaanikeeksi retsept on üks märkmikusse kirjutatud nö 

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Praegu on vaieldamatult minu lemmik hooaeg, mil aiast on võtta värsket ja hooajalist kraami –  kurgid, tomatid, suvikõrvits, ürdid. Nii ei jää värske salat küll ühegi  toidu kõrvale valmistamata. Ameerikas populaarne Coleslaw salat valmistatakse värskest kapsast ja porgandist. Salat on kreemja majoneesikastmega ning sobib hästi 

Nostalgiline keedukreemiga marjatort

Nostalgiline keedukreemiga marjatort

Keedukreemiga tort on nostalgiline seepärast, et just sellist torti valmistati minu lapsepõlves vanaema juures pidupäevadel. Biskviit küpsetati sellise masinaga nagu “džuudo” (ei teagi, mis selle õige nimetus on). Kui argipäeval maiustamiseks küpsetati džuudoga biskviit ja määriti lihtsalt moosi peale, siis pidupäevadel kaeti biskviit keedukreemi ja 

Mango-kookospiimajäätis

Mango-kookospiimajäätis

Jäätis on suvel nagunii igapäevane maiustus, eriti kuumade ilmadega. Praegu ei jõua jäätist nii palju külmkappi varuda kui seda ära süüakse. Seetõttu on hea tervislik alternatiiv koorejäätistele kookospiimast valmistatud jäätis. Põhikomponendiks on mangopüree (eelista kvaliteetset East End või Bonne püreed), magustust ja kreemisust annab banaan 

Võis praetud värske kapsas

Võis praetud värske kapsas

Praegu on turul müügil esimesed värsked kapsapead ja neid nähes oli õhtusöögiidee kindel. Pole parimat asja kui võis praetud värske kapsas, millele lisatud ohtralt tilli ja sutsuke meresoolahelbeid. Praegu seda postitust kirjutades juba kahetsen, et rohkem neid nunnukesi ei ostnud 🙂 Praadimiseks on sobivaim selline