RETSEPTID

Kitsepiima kreemjuustutort astelpaju ja pähklitega

Kitsepiima kreemjuustutort astelpaju ja pähklitega

Tort Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks! Kitsepiima kreemjuustust ja mascarponest valmistatud tort on kreemjas ja siidine. Põhjaks on pähklibiskviit, vahekihiks tarretatud astelpajuželee. Peal on purustatud sarapuupähklid, astelpajubesee ja krõmpsuv pähklipralinee.  Võimalusel valmista tort eelmisel päeval, et lasta kreemil tarretuda ja maitsetel seguneda. KITSEPIIMA KREEMJUUSTUTORT ASTELPAJU JA 

Kihiline peedi-heeringasalat ehk Kasukas

Kihiline peedi-heeringasalat ehk Kasukas

Kasuka salat on meie pidulaual sama klassikaline kui kartulisalat või rosolje.  Seetõttu miks mitte valmistada seekord Vabariigi sünnipäevalauale pidulik kihiline salat heeringa ja köögiviljadega. Kasuka valmistamisel lähtub iga perenaine oma retseptist ning koostisosade ja nende järjekorraga võib varieerida, kuid peedi soovitan siiski põhja panna, sest 

Apelsini-kookoskeeks kookoskreemiga

Apelsini-kookoskeeks kookoskreemiga

Hetkel on muidugi kõige populaarsemad retseptid, mida panna vabariigi aastapäeval lauale (vaata neid retsepte siit), jagan üht maitsvat keeksi retsepti. Mahedale apelsinikeeksile annavad tekstuuri kookoshelbed, peal on eksootiline kookospiimast valmistatud kreem. Tõeline kookosesõbra maiuspala! APELSINI-KOOKOSKEEKS KOOKOSKREEMIGA 3 muna1,5 dl suhkrut1 tl küpsetuspulbrit2 dl nisujahu1 dl 

Šokolaadi-laavakook apelsini ja piparmündiga

Šokolaadi-laavakook apelsini ja piparmündiga

Šokolaadi-laavakookide valmistamist peetakse keeruliseks, kuid tegemist on siiski üsna lihtsa retseptiga. Peaasi on retseptist ja ainekogustest kinni pidada ning tunda oma ahju. Õnnestumise kindlustab ka spetsiaalsete väikeste ahjuvormide (ramekin-vormide) kasutamine. Laavakook peab jääma seest vedel – siit tuleneb ka koogi nimi – nagu laavat purskav vulkaan.  

Paneeritud šnitsel ja kiirmarineeritud köögiviljasalat

Paneeritud šnitsel ja kiirmarineeritud köögiviljasalat

Šnitsel ehk jahu ja saiaga paneeritud sealiha on vana hea klassika. Lisan siia oma meetodi šnitsli valmistamiseks. Esiteks võib šnitslit valmistada nii sealihast, vasikalihast kui ka kanalihast. Paneering valmistatakse tavaliselt riivsaiast, aga kuna minul oli seekord kasutada Panko paneering (riivsaiahelbed), siis sai kate selline. Üldiselt 

Lihtne rassolnik ilma lihata

Lihtne rassolnik ilma lihata

Rassolniku valmistamisel on igal kokal oma retsept ja internetis leidub mitmeid erinevaid verioone, küll lihaga ja lihata, küll tomatipastaga või seentega. Mina keetsin lihtsa rassolniku, ilma lihata ja selge leemega. Kui muidu kulub kruupide keetmisele üsna kaua aega, siis võib need juba hommikul vette likku 

Ahjuköögiviljadest püreesupp

Ahjuköögiviljadest püreesupp

Head uut aastat kõigile blogilugejatele! Nagu uue alguses ikka, tuleb tahtmine ja soov kõike suure hooga alustada. Seda aastat alustan mõnusa püreesupiga. Supp valmib minimaalse vaevaga. Köögiviljad tükeldada ahjuplaadile, lasta need ahjus röstida, ise samal ajal õues mõnusat ilma nautides või raamatut lugedes. Kui köögiviljad 

Krõbedad keefiritaignast ülepannikoogid

Krõbedad keefiritaignast ülepannikoogid

Krõbedad ülepannikoogid kuuluvad meie pere nädalavahetuse traditsioonide hulka. Viimastel aastatel olen enda jaoks leidnud just selle õige retsepti, mis on kujunenud meie lemmikuks. Parima taigna valmistamiseks on vaja keefiri (enam-vähem ajab asja ära ka hapukoor) ja kui tahta eriti krõbedate servadega pannkooke, siis lisa taignasse 

Odrajahust piparkoogid

Odrajahust piparkoogid

Kohe-kohe on käes teine advent. Lisaks sellele, et süüdatakse teine advendiküünal, sätitakse üles jõulukaunistused, seostub advent mulle alati piparkookide küpsetamisega. Vahva on ju koos perega võtta vabalt aega koosveetmiseks ja millegi toreda tegemiseks, milleks argiõhtul aega napib. Kel on tavalisest piparkoogitaignast juba isu täis, soovitan 

PANKOPANEERINGUS KOTLETID KÕRBEKARTULITEGA

PANKOPANEERINGUS KOTLETID KÕRBEKARTULITEGA

Kotletid on meie peres kindla peale minek, sest sellega ei pirtsuta keegi. Eriti hästi lähevad peale krõbedad kotletid. Tavalise riivsaia asemel kasutasin seekord panko paneeringut. Panko on Jaapani köögist pärit riivsaiahelbed, mis on krõbedad ja õhulised. Pankot leiab toidupoest idamaiste toiduainete riiulist. Kotletid pruunistan kiiresti