RETSEPTID

Toorjuustuglasuuriga pidusai

Toorjuustuglasuuriga pidusai

Pärmitaignast küpsetised on minu jaoks alati paras ettevõtmine, võtab ju valmistamine-kerkimine-küpsetamine nii kaua aega. Tulemus on muidugi seda väärt, aga ikkagi liiga tihti ma seda ei tee. Tegelikult oleks poole lihtsam, kui tainas õhtul valmis teha ja lasta sel külmkapis kerkida, nagu siin kaneelirullide retseptis 

Õllene sibulasupp juustusaiadega

Õllene sibulasupp juustusaiadega

Teades, et pliidil on ootamas potitäis aromaatset sibulasuppi, paneb tõsiselt pingutama, et selle lõõtsuva tuulega ühes tükis koju jõuda.  Kiirelt lõigata saiast mõnusad viilud, millele peale ohtralt juustu ning lõpuks kõik ahju grilli alla. Nii hea, et märkamatult lõikad uued saiaviilud, peale veel rohkem juustu 

Peekonisse mähitud kanarullid pestotäidisega

Peekonisse mähitud kanarullid pestotäidisega

Need kanarullid on mul juba ammu kirja pandud, aga miskipärast avaldamine on kahe silma vahele jäänud. Kuna seda on mitmeid kordi küsitud, siis nüüd on retsept kõigile kättesaadav. Kanarullid on piisavalt lihtne valmistada argiõhtul, aga küllalt erilised, et pakkuda ka pidulaual. Kui karulaugupestot käepärast pole, 

Mustikabrownie

Mustikabrownie

Kui õudsalt isutab šokolaadikoogi järele, pole midagi ahvatlevamat kui üks tummine brownie. Brownie valmistamine käib eriti lihtsalt ja kiiresti, paraku peab ütlema, et sama kiirsti saab see mõnus maius ka otsa.Lisasin brownile värskeid mustikaid, sama hästi sobivad ka külmutatud marjad. Mustikabrownie 50 g võid100 g 

Koorene aedviljaroog

Koorene aedviljaroog

Kirjutan lõpuks üles ühe parima aedviljaroa retsepti, mis iseäranis palju leiab tegemist just sügishooajal kui aiast saab värskeid aedvilju.Kui kasutada erivärvilisi aedvilju, kollast paprikat, rohelist suvikõrvitsat ja punast tomatit, saab roog nii kaunis, et söö või silmadega! Juustuga üleküpsetatud krõbedad saiaviilud peal on eriti maitsvad, 

Külm tomatisupp mozzarellaga

Külm tomatisupp mozzarellaga

Ehkki hommikud on ühtäkki täitsa jahedaks muutunud, jagub mõnusat suvesooja päeva peale ikkagi. Mulle nii meeldib hommikul kiire tiir aias jalutada ja vaadata, millised taimed on kasvanud ja millised oma õitsemist lõpetamas. Samuti kasvuhoones punaseid tomateid piilumas käia. Kuidagi väga aeglaselt lähevad tomatid sel aastal 

Kohev õunakook keefiriga

Kohev õunakook keefiriga

Puu otsas peavad õunad veel pisut küpsema, kuid muru seest võib leida juba täitsa mahlaseid õunu. Mulle miskipärast ei meeldi niisama süüa neid õunu, mis maha on potsatanud, söömiseks võtan ikka puu otsast, kuid koogi tegemiseks on need küll parimad. Nagunii tuleb õunad puhastada ja 

Kartuli-suitsuräimesalat

Kartuli-suitsuräimesalat

Kes ikka sellise kuuma ilmaga köögis viitsib vaaritada – kuuma suvepäeva toit peab olema lihtne ja kiiresti valmiv. Kui eilsest on järele jäänud keedukartuleid ja turult suitsuräime saadud, saab sellest mõnusa suvesalati. Igati korralik kõhutäis. Kartuli-suitsuräimesalat 4 sööjale 500 g suitsuräimi4 keedetud värsket kartulit1 punane 

Kihiline kausikook maasikatega

Kihiline kausikook maasikatega

Kausikookidega on meil selline nali, et kui koogitegu on ebaõnnestunud – ei ole tarretanud või biskviit vajus kokku, siis kausikoogiks annab seda ikka vormida. Kihiti marju ja kreemi ning maitsev kook ongi valmis. Kausikook on ka selles mõttes ideaalne lahendus, kui on kiire  või puudub 

Maasika-kookosekreem chia seemnetega

Maasika-kookosekreem chia seemnetega

Hiljuti õnnestus mul kaubandusest soetada chia seemneid. Pisikesed kirjud seemned, milles kasulikud kiudained ja Omega 3 rasvhapped. Niisama krõbistades meenutavad mooniseemneid, kuid vedelikus paisuvad seemned kümnekordseks. Olen kasutanud chia seemneid hommikuse müsli sees ja magustoitudes. Siin üks hooajaline maasikakreem. Tervislik variant koosneb kookospiimast, maasikatest, banaanist