RETSEPTID

Martsipanikattega piparkoogid

Martsipanikattega piparkoogid

Piparkoogitainas ootas juba nädalapäevad küpsetamist, aga minu jaoks algab jõuluaeg ikkagi detsembriga ja esimese advendiga, mitte novembris nagu kaubanduses näha võib.Nüüd on aga toas juba veidi jõulumeeleolu – küünlajalad on kaminasimsile sätitud, põrandal on punasetriibulised kaltsuvaibad ja  tuba on piparkoogilõhna täis.Vahelduseks võib ka piparkoogid ära 

Porgandi-vaarikarull

Porgandi-vaarikarull

Selle porgandirulli jaoks saab ära kasutada tõsiselt suure hunniku porgandeid, isegi nii palju, et mingil hetkel taban end igatsemas köögikombaini, sest käsi hakkab riivimisest juba krampi tõmbama. Aga tulemus on seda väärt.Porgandipõhi jääb mahe ja mahlane, samas vahukooretäidis on magus ja vaarikatest hapukas. Rulli katvad 

Šokolaaditükkidega küpsised

Šokolaaditükkidega küpsised

Taaskord on toimumas vahva kokkamisüritus, mille käigus valmistatakse ja saadetakse ükseteisele küpsiseid. Täpsemalt saab lugeda Dagrise blogist Sööme silmadega. Igaljuhul olen nii mõnegile retseptile juba silma peale pannud. Need šokolaaditükkidega küpsised on küpsisevahetuse jaoks veidi liiga lihtsad ja kodukootud, pigem sobivad kiiresti valmistamiseks, kui avastad tühja 

Tipprestoranide retseptid kodukoka käe läbi

Tipprestoranide retseptid kodukoka käe läbi

Sel nädalal on Terevisoonis käimas tore aktsioon, kus tipprestoranide kokad teevad oma populaarsemaid roogasid ja kodukokad saavad neid järele teha. Esimesena kokkas Põhjaka, eile oli Chedi ja täna OKO kokad oma parimat valmistamas. Homme peaks olema Tchaikovsky ja viimaks Pädaste mõisa restoran Alexander. Põhjaka restoran 

Šokolaadi-hapukooretort

Šokolaadi-hapukooretort

Meelepärase tordi otsingutel võtan tihti esimesena ette Nadja Kaarma raamatu. Sealt leiab nii uhkeid torte kui ka lihtsaid ja kiiresti valmivaid küpsetisi, kuid samas on ka lihtsamad koogid nii uhkelt kaunistatud, et välimus lausa kutsub maiustama. Ka selle šokolaadi-hapukooretordi leidsin Nadja Kaarma raamatust, kuid samas 

Suvikõrvitsakook mooniseemnetega

Suvikõrvitsakook mooniseemnetega

Viimaks siis juhtuski see, et ajasin soola ja suhkru omavahel segamini, kallates rahumeeli koogitaignasse soola, ise täpselt kaalunumbrit jälgides. Kui ma äkki taipasin, et olin purgid segamini ajanud, üritasin küll suurema osa soolast välja võtta, ei saanud sellest koogist siiski asja. Hea oligi, sest ka 

Rummipallid

Rummipallid

Tegijal ikka juhtub, et biskviitpõhi ei kerki nii nagu peab ja koogiteoks tuleb mikser uuesti tööle panna. Untsuläinud koogipõhjast aga saab valmistada ülimaitsvaid maiustusi.Rummipallid või -koogikesed on kohvikuklassika, mis on väga lihtne ka kodus järele teha. Kui valmistan rummipalle täiskasvanud sööjatele, siis olen lisanud essentsi 

Ahjukala tomatitega

Ahjukala tomatitega

Lihtne ja kerge ahjukala retsept, mis suuremaid lisandeid ei vaja, täitsa piisab ahjus küpsenud tomatitest.  Mina kasutasin paltiuse fileed, aga sobib ka ahven, pangasius, haug või muud valge kala filee. Soolahelbed on aga asendamatud, jäävad mõnusalt hamba all tuntavaks ja annavad paraja soolasuse. Ahjukala tomatitega 

Küüslaugune kanapasta

Küüslaugune kanapasta

Ma ei ütleks, et pasta on meie lemmiktoit, aga nädalas korra või paar kindlasti me pastat sööme. Põhjuseks kindlasti valmistamise lihtsus ja kiirus. Lisaks saab pastaroas ära kasutada külmkappi jäänud pooliku koorepaki, juustutüki ja köögiviljad. Mina kasutasin ainult paprikat, aga sobivad ka näiteks tomatid, suvikõrvits, 

Röstitud kõrvitsa supp magusa chilli toorjuustuga

Röstitud kõrvitsa supp magusa chilli toorjuustuga

Kõrvitsasupp on sombusel ja külmal sügisel täiesti asendamatu. Kena kuldkollane supp pisut särtsaka tšilliga lööb seest kohe soojaks.Ahjus röstitud kõrvits annab supile hoopis parema maitse, nii on tegelikult kõigi köögiviljadega, et ahjus muutuvad need mõnusalt magusaks ja krõmpsuks. Kui kõrvitsa röstimine ette võtta, siis teha