RETSEPTID

Täidetud munad

Täidetud munad

Täidetud munad on maitsev suupiste igale peolauale – olgu selleks siis munadepühad, vabariigi aastapäev või lihtsalt sünnipäevalaud.Teismoodi tulemuse saad kui asetad täidise alla kilu või kevadhooajal segad täidise hulka hoopis karulauku või muud maitserohelist. Täidetud munad 12 tk 6 keedetud muna50 g toasooja võid1 tl 

Napoleoni kook

Napoleoni kook

Napoleoni kook on meie pere armastatuim kook, mida valmistatakse vaid pidupäevadel ja siis ikka korralik suur plaaditäis.Traditsiooniliselt valmistatakse koogi põhjad pisut teise retsept järgi võist, veest ja jahust, siis meie oleme viimased korrad kasutanud Nadja Kaarma hapukoorega varianti. Lihtsam valmistada ja maitseb väga hea.Koogi valmistamine 

Sõbrapäeva Aleksandri koogid

Sõbrapäeva Aleksandri koogid

Magusat sõbrapäeva! Aleksandri kook 200 g toasooja võid1,5 dl suhkrut5 dl jahu1 tl küpsetuspulbrit1 muna vahele 2 dl hapukat moosi (kasutasin pohlamoosi) Glasuur:100 g tuhksuhkrut2 spl mahla (kasutasin kirsimahla) Sega omavahel kuivained, lisa juurde toasoe või ja näpi purutaoliseks tainaks. Lisa juurde muna ja sega ühtlaseks. 

Sidrunikeeks

Sidrunikeeks

Ilmselt olen juba mitmeid kordi maininud, et keeksid on ühed minu lemmikküpsetised. Juba lapsepõlvest mäletan, et mulle väga maitsesid need välismaised kirevas fooliumpakendis keeksid, mille peale mõeldes tuleb mul praegu külmavärin peale, eriti vaadates koostist ja vähemalt paariaastast säilivuskuupäeva.Selles keeksis on aga õnneks kõik aus 

Mesi pähklite ja kuivatatud puuviljadega

Mesi pähklite ja kuivatatud puuviljadega

Parim tervislik maius. Soovitatakse ju suhkrule eelistada mett ning maiustustele asemel krõbistada puuvilju ja pähkleid. Võimalusel hangi mett tuttavalt mesinikult, kuna poelettidel müüakse igasuguseid muid meetaoliseid aineid. Kõvaks muutunud suhkrustunud mee saab uuesti vedelaks aeglaselt sulatades, kiirel kuumutamisel kaotab mesi oma kasulikud toimeained. Mee sulatamiseks 

Martsipanitäidisega sarvesaiad

Martsipanitäidisega sarvesaiad

Pühapäeva hommikul pole miskit paremat kui ahjusoojad sarvesaiad. Saiad valmivad imelihtsalt, kui külmutatud lehttainas on eelmisel õhtul külmkappi sulama tõstetud ning selleks ajaks kui kohv valmib on köök juba isuäratavat lõhna täis ja saiad ahjus kohevaks küpsenud. Martsipanitäidisega sarvesaiad 8-10 tk 250 g lehttainast100 g 

Karrine kanahautis aedviljadega

Karrine kanahautis aedviljadega

Mida kraad külmemaks õues, seda enam tekib isu igasuguste soojendavate hautiste järele.Antud kanalihahautis jääb kookospiima kasutamisel mõnusalt kreemjas, vürtsi lisavad karri ja tšillipulber. Maitsestamisel tuleb olla pigem ettevaatlik, sest karripulbrid võivad olla erineva teravusega.Linnulihadest olen järjest rohkem eelistanud fileele kintsuliha, kuna see jääb küpsetades oluliselt 

Kodused lihapirukad

Kodused lihapirukad

Väikesed kodused lihapirukad. Hakklihatäidise jaoks keetsin ma hakkliha tavapärase praadimise asemel, sest keetes jääb hakkliha pehmem ja mahlasem. Suitsuvorst või -peekon annab täidisele suitsusema maitse. Kõige maitsvam on lihapirukaid haugata kuuma puljongi kõrvale.  Lihapirukadumbes 35 tükkiTainas:50 g presspärmi0,5 dl käesooja vett100 g sulatatud võid3 dl 

Turbakook kirssidega

Turbakook kirssidega

Jagan veel üht kohupiimakoogi retsepti. Turbakook oli minu lapsepõlve üks absoluutsetest lemmikutest, ma ei teagi kas nimetuse või kakaopuru tõttu. Mulle väga sümpatiseerivad purukattega koogid. Turbakoogile muidu marju ei lisata, aga kuna külmikus oli parajasti ka üks poolik kirsikompott, siis läks see kasutusse.Enne serveerimist lase 

Kohupiima plaadikook

Kohupiima plaadikook

See on nüüd täpselt see vanakooli klassikaline kohupiimakook, mida mäletame lapsepõlvest. Kindlasti tuleks eelistada teralist pakikohupiima kohupiimapastale ja minu jaoks käivad kohupiimakoogi sisse ka alati rosinad, siis on tulemus kõige ausam. Kohupiimakoogid muutuvad jahedas seistes üha paremaks, kuid ilmselt ei maksa loota, et koogist peale