RETSEPTID

Valge šokolaadi panna cotta

Valge šokolaadi panna cotta

Panna cotta (itaalia keelest kuumutatud koor) on klassikaline Itaalia magustoit, mille valmistamiseks kuumutatakse koor või piim suhkruga, segatakse juurde želatiin ning lastakse jahtuda. Panna cottat võid põnevamaks muuta erinevate lisanditega. Valge šokolaadi panna cotta on muidu küllalt magus, kuid hapukate sõstardega imehea. 4 dl vahukoort 

Piimakissell mustikatega

Piimakissell mustikatega

Lihtne kodune magustoiduklassika. Maitseb imehästi värskete omakorjatud mustikatega. 1 l piima 4 sl maisitärklist 5 sl suhkrut 1 tl vanillisuhkrut Serveerimiseks: mustikaid Valmistamine: Sega potis 9 dl piima ja suhkur ning kuumuta tasekesi keemiseni. Lisa ülejäänud piimaga segatud maisitärklis ja kuumuta õrnalt segades uuesti keemiseni. 

Saksa kartulisalat suitsupeekoniga

Saksa kartulisalat suitsupeekoniga

Toitev salat, mis valmib kiiresti ja sobib hästi suviseks eineks. 500 g keedetud varajast kartulit 200 g suitsupeekonit 1 punane sibul 2 värsket marineeritud kurki hakitud murulauku Kaste: 0,5 dl õli 1 tl valgeveiniäädikat 1 tl suhkrut soola ja musta pipart Valmistamine: Lõika peekon ribadeks 

Siiruviiruline šokolaadi-mascarpone kreem

Siiruviiruline šokolaadi-mascarpone kreem

Üle pika aja üks tõeliselt mõnus magustoit. Hästi kreemjas ja hõrgu kohvilikööri maitsega. Piisab väikesest portsjonist, kuna kreem on üsna rammus. Lisan hilisema kommentaarina: Tegin täna jälle, aga seekord kasutasin mascarpone juustu. Üldse ei tulnud välja. Juba alguses tundus mascarpone selline tükkidega ja pigem kohupiimalaadne. 

Maasika-toorjuustutort

Maasika-toorjuustutort

Nami-namis käib kooskokkamine “Suvine maasikatort”. Siin üks lihtsalt valmistatav tort, mis sai sööjatelt rohkelt kiidusõnu. Erinevalt originaalretseptist kasutasin mascarpone asemel toorjuustu. Ligikaudu 12 portsjonile 45 tk Savoiard (Ladyfingers) küpsiseid 600 g toorjuustu200 g valget šokolaadi 200 ml vahukoort 1 tl vanill- või vanilliinsuhkur 250 g 

Kohupiima-rabarberikook

Kohupiima-rabarberikook

Kuigi rabarber on selleks hooajaks juba unustatud, siis see oli minu lemmikkook – tegin seda vähemasti 3 korda. Tegemist on väga maitsva koduse koogiga, mille valmistamine käib kiiresti ja ei nõua erilist vaeva. Kohupiima-rabarberikook Põhi ja kate: 3 dl jahu 0,5 dl suhkrut 100 g 

Magusas tšillikastmes lõhevardad

Magusas tšillikastmes lõhevardad

Kui šašlokist villand, grilli vahelduseks kala. Magusas tšillikastmes lõhevardad on üks minu lemmikretsepte kala grillimiseks. Ettevalmistusprotsess on minimaalne – vaid kala tükeldada ja segada kokku marinaadiained ning seejärel grillid- eriti mugav kui tahad kiiresti midagi lauale saada. Magusas tšillikastmes lõhevardad on suurepärane valik nii peolauale 

Lihtsad leivavormid kondenspiima ja jogurtiga

Lihtsad leivavormid kondenspiima ja jogurtiga

Väga maitsev kooslus leivast ja banaanist. Soojalt tundus magustoit liiga magus, mistõttu maitsestamata jogurt sobis kõrvale väga hästi, jahtunult aga oli hoopis lahedam. Retsept pakub ohtralt katsetamisvõimalusi – asenda näiteks banaan kohalike marjade või puuviljadega ning kasuta leiva asemel sepikut või saia. Kogus: kaheksale (mina 

Külm redisesupp

Külm redisesupp

Suurepärane kõhutäide kuumal suvepäeval. Toekamaks lõunaks võib supile lisada kurki, tomatit ja viinerit. Kogus neljale 400 kuni 450 g redist 5 dl keefirit 2 dl 10% rõõska koort sidrunit (1-1.5 sl mahla) 1 tl suhkrut 3-4 tl ürdisoola 0.25 tl musta pipart Serveerimiseks: hakitud värsket 

Tomati-basiiliku bruschetta

Tomati-basiiliku bruschetta

Värskete koduaia tomatite aeg ei ole enam kaugel. Minu absoluutne lemmik on tomati-basiiliku bruschetta, mis sobib ideaalselt päikeselise suvehommiku alustamiseks. saia (ciabattat, pikka saia vm) 2 tomatit värsket basiilikut ürdisoola (küüslauguga) musta pipart oliiviõli (küüslaugumaitselist) palsamico äädikat Lõika saiast parajad viilud ja rösti kas rösteris