Ühepajatoit hakklihaga

Pole midagi mõnusamat kui nautida külmal ja hallil sügisõhtul üht korralikku ühepajatoitu oma aia köögiviljadest ja kvaliteetsest lihast.

Ühepajatoit hakklihaga. Retsept ja foto Liisi Laanemäe

Klassikaliselt tehakse ühepajatoitu lamba- või sealihaga, aga kuna liha hautamine võtab aega, siis kiireks argiõhtu söögikorraks on hakklihaga roog just sobiv. Kui aega rohkem võib ühepajatoidu valmistada ahjus, lastes pikalt ja mõnuga haududa, nii on toit eriti maitseküllane.

Kasutasin Frank Kutteri hakkliha – tegemist on kodumaise puhta ja ausa kraamiga. Kvaliteedist on aru saada juba lühikese säilivustähtaja järgi, see tähendab liha, et liha on värske ja ei sisalda säilivust pikendavaid aineid. Tartust saab Frank Kutteri tooteid osta Taluturult.

Nagu Frank Kutter ise ütleb oma toodete kohta, liha tuleb võimalikult vähe töödelda, säilitades toidu puhta maitse, nii on ka see ühepajatoit lihtne ja korralik kõhutäis selgeid kodumaiseid maitseid.

Ühepajatoit hakklihaga

Ingredients

  • 500 g kodust hakkliha
  • 1 sibul
  • 6 kartulit
  • 3 porgandit
  • 1 kaalikas
  • 1 paprika
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • soola ja pipart
  • serveerimiseks maitserohelist till, petersell, roheline sibul

Instructions

  • Puhasta köögiviljad ja lõika suupärasteks tükkideks.
  • Kuumuta pannil õli, pruunista hakkliha. Lisa tükeldatud köögiviljad, pruunista veidi. Vala peale kuum puljong. Keeda tasasel tulel 30 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta soola-pipraga. Serveerimisel puista peale maitserohelist ja soovi korral serveeri hapukoorega.
Ühepajatoit hakklihaga. Retsept ja foto Liisi Laanemäe


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga