Leivakorvikesed seenesalatiga

Seenesalat on teadupärast meie pidulaudade klassika koos singirullide ja täidetud munadega. Seenesalat on väga maitsev lihtsalt kuumade keedukartulite kõrval või rukkileiva peal. 
Soolamine on kindlasti üks lihtsamaid viise seente hoidistamiseks ja selleks sobivad pea kõik söögiseened, mina eelistan soolata pilvikuid ja männiriisikaid. Seente soolamiseks kõigepealt kupatada puhastatud seened ja seejärel laotada kihtidena purki, nii et iga kihi vahele raputada jämedat soola. Soolasuse saab hiljem leotades seentest välja.
Koduste soolaseente puudumisel olen kasutanud kaubanduses müüdavaid eestimaiseid soolaseeni, mida tuleks enne kasutamise külmas vees leotada tund aega, sest muidu on need üsna soolased.

Leivakorvikesed seenesalatiga
30 tk

korvikeste jaoks viilutatud musta leiba

Seenesalat:
soolaseeni
1 sibul
hapukoort
kaunistamiseks tilli või rohelist sibulat

Korvikeste valmistamiseks rulli leivaviil 2 küpsetuspaberi lehe vahel õhukeseks ja lõika neljaks. Suru leivaviil mini-muffinivormi pesasse, suru võimalikult tihkeks.
Küpseta 200 kraadises ahjus 5 minutit. Lase jahtuda.

Seenesalati jaoks leota soolaseeni külmas vees 30 minutit kuni 1 tund. Loputa voolava vee all. Haki seened ja sibul võimalikult väikesteks tükkideks. Sega juurde hapukoor. Vajadusel maitsesta soolaga.

Tõsta teelusikaga igasse leivakorvikesse seenesalatit ja kaunista tillioksa või rohelise sibulaga.


10 thoughts on “Leivakorvikesed seenesalatiga”

  • Kasutasin viilutatud Fazeri musta leiba. Ega vormi surumisel võibki leib katki minna, sellest pole midagi, aga vajuta siis leib uuesti sõrmedega vormi sisse kinni. Ma veel pärast surusin taignarulli käepideme otsaga leiva kõvemini vormi.

  • Ma proovisin ühe korvikese prooviks teha ja tõepoolest oli väga keeriline seda leiba sinna vormi nii suruda, et see terveks jääks. Kasutasin samuti Fazeri musta leiba. Ehk aitaks, kui näpud vee või õli sisse kasta?
    Teiseks veel, et milline see korvikene olema peaks? Kas jääma selliseks krõbedaks või pigem pehmemeks. Ma tegin tavalise muffinipanniga ja 5 min. jäi täitsa pehmeks see leib….

  • Nii, leidsin siis ühest teisest blogist analoogse asja ja leiva võiks ennem oliiviõliga kokku määrida. Eks proovin siis 😉
    Aa. ja leival tuleb ennem ääred ka ära lõigata, kui rullima hakkad.

  • Aitäh info eest.
    Mina ei lõiganud leival ääri ära, sest Fazeri mustal leival on väga pehme koorik, mis rullides ühtlaseks muutub. Muffinivormi auku tuleks suruda 1-2 lapikuks rullitud leivatükikest, ma veel surusin neid uhmrinuiaga ühtlasemaks. Korvikesed muutuvad küpsetades veidi kõvemaks, kuid mitte krõbedaks.

    • Korvikeste jaoks vajad viilutatud musta leiba
      Rulli leivaviil 2 küpsetuspaberi lehe vahel õhukeseks ja lõika neljaks. Suru leivaviil mini-muffinivormi pesasse, suru võimalikult tihkeks.
      Küpseta 200 kraadises ahjus 5 minutit. Lase jahtuda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga