Rukkirull Vana Tallinna ja musta ploomi kreemiga
Rukkirulli esialgne retsept jäi mulle silma ühest hiljutisest Eesti Naise ajakirjast. Katsetasin originaalretsepti, kuid see maitses nagu leivasupp, mis tegelikult mulle maitseb, aga tulemus ei olnud selline nagu oleksin oodanud. Samas retsepti idee mulle meeldis ja kui vabariigi aastapäeva hommikul oli vaja midagi kiiresti küllaminekuks kaasa teha, sündis sellest hoopis teistsugune rukkirull.
Rukkirull koosneb rukkijahust küpstatud biskviidist, mille keskel kohupiima-vahukooretäidis on saanud maitse mustadest ploomidest ja Vana Tallinna liköörist. Lihtsamal juhul sõelu rullbiskviidi kaunistamiseks lihtsalt peale tuhksuhkrut või veidi kakaod, pidulikumaks puhuks kaunista rukkirull uhkemalt valge šokolaadi nööpide ja rukkilililleõitega.
Ilusat Eesti Vabariigi aastapäeva!
RUKKIRULL VANA TALLINNA JA MUSTA PLOOMIGA
Biskviit:
3 muna
1 dl suhkrut
2 sl rukkijahu
2 sl maisi- või kartulitärklist
1,5 sl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
Kreem:
100 g pehmeid musti ploome
2 sl Vana Tallinna koorelikööri
200 ml rõõska koort
2 sl suhkrut
300 g magusat kohupiimapastat
Kaunistamiseks:
100 g valget šokolaadi
peotäis šokolaadinööpe
kuivatatud rukkililleõisi
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 220-kraadises ahjus 8-10 minutit. Kummuta biskviit teisele suhkruga üleraputatud küpsetuspaberile. Kata niiske rätikuga, et vältida biskviidi kuivamist.
Kreemi jaoks tükelda mustad ploomid veidi väiksemaks ja keeda ploome väheses vees 5 minutit. Nõruta ploomid ja sega Vana Tallinna likööriga. Vahusta rõõsk koor suhkruga, sega õrnalt kohupiimapasta hulka. Lisa juurde ploomitükid.
Määri kreem biskviidile, keera rulli ja lase 1 tund külmas maitsestuda.
Sulata šokolaad, nirista rullbiskviidile. Kaunista kuivatatud rukkililleõitega.
Nami-Nami isamaaline tordivõistlus
Nami-Nami on aastaid korraldanud toredat isamaalist tordivõistlust, kust ka mina olen mõned korrad osa võtnud. Rukkirull Vana Tallinna ja musta ploomi kreemiga oli võistlustöö “Tort isamaale 2013” võistlusel.
Parimate võistlustööde retseptid leiad Nami-Namist.
Väga ilus, Liisi! Seda sööks küll 🙂
Aitäh osalemise eest!
Aitäh Pille!
Seda pean ma küll proovima, tundub nii isuäratav. Pealegi lähevad mulle ploomid nii peale hetkel 🙂
Tänan retsepti eest. Teen juba teist korda ja väga maitseb.