Juustusarvekesed
Kui ma peaks kirjeldama ideaalset hommikut siis kuuluvad sinna kindlasti ahjusoojad juustusarvekesed. Saiakeste tegemine on lihtne ja kui õhtul tainas valmis teha siis hommikul jääb vaid küpsetamine ja nautimine.

Juustusarvekeste küpsevad pealt kõrbedaks, sees sulab juust mõnusalt venivaks. Peale võib seemneid raputada oma soovi ja maitse järgi, seesamiseemned on mahedam variant, minu lemmikud on hoopis köömnetega juustusarvekesed. Tasub proovida!

Juustusarvekesed
Ingredients
Tainas:
- 300 g nisujahu
- 100 g riivjuustu Pizzariiv
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 0,75 tl soola
- 75 g pehmet võid
- 250 g hapukoort
Täidis:
- 100 g riivjuustu Pizzariiv
Peale:
- 1 muna
- Veidi seesamiseemneid
Instructions
- Sega jahu, riivjuust, küpsetuspulber ja sool. Lisa pehme või ja hapukoor ning sega ühtlaseks taignaks. Rulli tainas jahusel laual ristkülikuks ja lõika noaga 12 kolmnurgaks. Tõsta iga kolmnurga laiemasse otsa riivjuustu ja keera laiemast servast rulli. Tõsta sarvekesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri sarvekesi lahtiklopitud munaga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 225-kraadises ahjus 15 minutit kuni saiad on pealt kuldsed.
Retsept valmis koostöös Synnove Finden Eesti.
Tegin hommikuks. Seesamiseemneid küll kahjuks polnud aga sellegipoolest tulid väga head, soojalt kõige paremad.
Rõõm kuulda Liisa!