Kohupiimakook mustikatega
Kohupiimakook mustikatega
Siia suvelõppu veel üks mustikatega kohupiimakoogi retsept.
Kohupiimakoogid on ühed lihtsamad ja armastatumad küpsetised, mis sobivad nii koogiisu rahuldamiseks kui ka pidulikumaks tähistamiseks. Mustikatega kohupiimakook kuulub kindlasti “lihtne ja hea” retseptivaramusse.
Lahjast kohupiimast ja maitsestamata jogurtist täidisega kook on kerge ning maheda maitsega. Antud koogis kasutasin kultuurmustikaid, kuid augusti viimastel päevadel saab koogi jagu veel ka metsast kokku korjata. Talvel võib kasutada sügavkülmutatud mustikaid.
NIPP. Et koogitainas ei muutuks vesiseks, sega sügavkülmutatud marjad lusikatäie tärklisega.
Kohupiimakook maitseb suurepäraselt ka järgmisel päeval.
Kohupiimakook mustikatega
Põhi:
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
150 g külma võid
1 dl suhkrut
1 muna
Täidis:
2 muna
1 dl suhkrut
250 g Valio lahjat kohupiima
200 g maitsestamata jogurtit
1 tl vaniljesuhkrut
2 spl sidrunimahla
200 g mustikaid
Sega jahu ja küpsetuspulber, lisa juurde või ja haki muredaks. Lisa suhkur ja muna. Mätsi tainas palliks, keera toidukile sisse ja tõsta 30 minutiks külmkappi tahenema.
Suru tainas 24-26 cm koogivormi põhja ja seintele.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, sega juurde kohupiim, jogurt, vaniljesuhkur ja sidrunimahl. Vala täidis põhjale. Puista peale mustikad.
Küpseta 180-kraadises ahjus ca 40 minutit kuni kook on pealt kuldne. Lase koogil jahtuda ja serveerimisel raputa koogile tuhksuhkrut.
Retsept valmis koostöös: Valio https://www.valio.ee/
Vaata veel kohupiimakookide retsepte:
JUUBELI KOHUPIIMAKOOK VIRSIKUTEGA