RETSEPTID

Kõrvitsaküpsised

Kõrvitsaküpsised

Ma ei mäleta, millal ma nii häid küpsiseid viimati sain. Ideaalsed küpsised – pealt krõbedad ja seest pehmed. Ja ei saa mainimata jätta, et kui kõrvitsapüree on varem valmis tehtud, valmivad küpsised ainult kokkusegamisvaevaga. Juba ahju ust avades tunned vastupandamatult head, veidike piparkooke meenutavat lõhna.  Maiamad 

Kõrvitsa-šokolaadikook

Kõrvitsa-šokolaadikook

Kui nüüd kõik ausalt ära rääkida, siis tegelikult kasutasin koogis ära sahvrisse seisma jäänud kõrvitsamoosi. Ega see ju tavalisest kõrvitsapüreest väga ei erine, vaid suhkrut tuleb sellevõrra vähem lisada. Igaljuhul sündis sellest kõrvitsamoosist ja vürtsidest mõnus tummine ja pisut jõulutunnet tekitav kook. Kuigi koogi sisse läheb tubli kogus kõrvitsat, ei 

Mandlikattega õuna-martsipanikook

Mandlikattega õuna-martsipanikook

Õunahooaeg on enam-vähem läbi – enamus õunu mahlaks pressitud, teine osa moosiks keedetud ja punaseimad keldrisse riiulile laotud. Kel vähegi veel õunakoogi isu on, siis soovitan proovida seda mandlikattega õuna-martsipanikooki. Kreemjas martsipanitäidis viib lausa keele alla. Mandlikattega õuna-martsipanikook Põhi: 180 g nisujahu1 dl suhkrut125 g võid 

Lõuna-Eesti maitsed pealinnas

Lõuna-Eesti maitsed pealinnas

Hiljuti oli meil, Tartu toidublogijatel, au saada osa roogadest, mis lähevad 9. novembril pealinna Lõuna-Eestit esindama. Oma hõrgutisi pakuvad Vilde, Werner, Truffe, Dorpat, Crepp. Ja hõrgutised ei ole antud kontekstis ülepaisutatud sõna, sest toidud on tõesti väga-väga huvitavad – minu oli jaoks palju uusi maitseid ja kooslusi. 

Vürtsikas kõrvitsasupp

Vürtsikas kõrvitsasupp

Toidufoto koolitusel Kaie Mei juhendamisel valmistatud vürtsikas kõrvitsasupp, kus särtsu lisavad ingver ja tšilli. Kookospiim muudab supi mõnusalt kreemjaks. Vürtsikas kõrvitsasupp 6 kuni 8-le sööjale 1 kg kõrvisat 3-4 kartulit 1 sibul 2 küüslauguküünt 2 spl õli ca 2-3 cm jupp ingverit 0,5 värske tšillikauna 

Kapsapirukas

Kapsapirukas

Vast nii mõnigi blogilugeja on märganud meedias ja toidupoodides Tervisearendu Insituudi kampaaniat “Lihtne 5 tervislikult toituda”, mis on suunatud puu- ja juurviljakoguste suurendamisele igapäevasel toidulaual. Kampaanist leiab ka mõne minu retsepti, näiteks selle mõnusa lillkapsavormi või apelsinise riisikoogi. Kahjuks ei jõudnud kampaanisse see imemaitsev kapsapirukas. 

Toidufoto konkurss 2011

Toidufoto konkurss 2011

Seda postitust võiks alustada küsimusega, kas tunned kedagi, kes tunneb kedagi, kes on kunagi midagi võitnud? Mina mitte ja nüüd juhtus see minu endaga 🙂 Ühel päeval sattusin nägema bännerit, mis viitas toidufoto konkursile portaalis Netiemme.ee. Kuna too hetk oli tegelikult väga kiire, jõudsin üles 

Leivakorvikesed seenesalatiga

Leivakorvikesed seenesalatiga

Seenesalat on teadupärast meie pidulaudade klassika koos singirullide ja täidetud munadega. Seenesalat on väga maitsev lihtsalt kuumade keedukartulite kõrval või rukkileiva peal.  Soolamine on kindlasti üks lihtsamaid viise seente hoidistamiseks ja selleks sobivad pea kõik söögiseened, mina eelistan soolata pilvikuid ja männiriisikaid. Seente soolamiseks kõigepealt 

Muuseumipäev

Muuseumipäev

Ühel päikeselisel septembrikuu pühapäeval kogunesid mitmed Tartu toidublogijad Raadil, et Eesti Rahva Muuseumi külastajatele maitsete näol elamusi ja mälestusi pakkuda.   Endavalmistatud hõrgutisi pakkusid Kaare, Sille, Jaanika ja Signe, Liilia, Ülle, Dagris ja mina.  Minu poolt said lauale õuna-kaneelirullid (seekord ilma rosinateta) ja väikesed seenepirukad. 

Väikesed seenepirukad

Väikesed seenepirukad

Väikesed pärmitaignast seenepirukad on sobivad pakkuda näiteks piknikul, aga maitsevad imeliselt ka puljongi kõrvale.  Väikesed seenepirukad 2 ahjuplaaditäit väikeseid pirukaid 5 dl käesooja piima 25 g värsket pärmi veidi suhkrut 1 tl soola 1,2-1,5 l nisujahu 2-3 sl sulatatud võid Seenetäidis:   4 dl kupatatud seeni (pilvikuid,