RETSEPTID

Pesto Rosso spagetid

Pesto Rosso spagetid

Pesto Rosso spagette võib vabalt nimetada mugavustoiduks. Valmib vähese vaevaga, kiiresti ja maitseb imeliselt. Pesto valmistatakse aromaatsetest päikesekuivatatud tomatitest – selle võib vabalt ka nädalapäevad varem valmis teha ja külmkapis säilitada. Seega jääb üle vaid spagetid keema panna ja pestoga läbi segada. Tõeline maiuspala!

Võileivatort singi- ja peedikreemiga

Võileivatort singi- ja peedikreemiga

Homme on meie kodumaa 101. sünnipäev. Lisaks traditsioonilistele kiluleibadele võiks peolauda kaunistada üks uhke võileivatort.Võileivatordi põhjaks valisin rukkijahust röstsaia, sest see jääb kergem ja õhulisem kui leib. Vahekihtideks on veisesingi ja kapparitega kreem ning küüslaugune peedikreem. Mõnusalt kerge ja kreemjas soolane tort. Egas midagi – 

Leivasuupisted peedikreemi ja veisesingiga

Leivasuupisted peedikreemi ja veisesingiga

Seoses läheneva aastapäevaga on blogis praegu otsituimad retseptid rahvuslikud suupisted, peoroad ja tordid. Kõik selleks tähtpäevaks sobivad toidud on blogis koondatud sildi alla “Vabariigi aastapäev“. 24. veebruari pidulikule lauale sobivad hästi ka need leivasuupisted peedikreemi ja veisesingiga. Mina tegin poolitatud leivaviilu suurusena, aga sama hästi 

PÕLDOAPASTEET

PÕLDOAPASTEET

Leidsin sügavkülmast paki suvel sinna tallele pandud keedetud põldubasid ja kohe meenus, et minu do-to listis on juba ammu tegemist ootamas taimne pasteet. Mõeldud-tehtud. Panin oad sulama, praadisin sibula ja suristasin kõik ühtlaseks massiks. Pean ütlema, et väga mõnus määre sai, ka teised sööjad kiitsid 

JUUSTUPOPIKUD

JUUSTUPOPIKUD

Juustupopikud on õhulised ja kerged sufleetaolised küpsetised. Valmistatakse neid nii soolaseid kui magusaid. Seekord tegin soolaseid riivjuustuga ja tüümianiga maitsestatud popikuid.  Popikute taigna võib valmis segada juba eelmisel õhtul, siis on hommikul ainult küpsetamise rõõm. Küpsetamiseks on vaja kõrget kuumust, seetõttu tuleb pann juba eelnevalt 

Peedirisoto

Peedirisoto

Käes on veebruar ja ilmselgelt läheb peale kõik mis roosa või punane. Olgu, nali naljaks, aga see peedirisoto on tõesti imekaunist rubiinpunast värvi. Sellise sügava tooni andis risotole naturaalse peedimahla lisamine. Naturaalne peedimahl on pressitud värsketest koorimata peetidest ja õrnpastöriseeritud, säilitades nii kõik oma kasulikud 

Köögivilja ramen seentega

Köögivilja ramen seentega

Ramen on Jaapanist köögist pärit supp, mille valmistamiseks on mitmeid erinevaid variante. Üheks kindlaks komponent on ramen nuudlid. Ramen nuudlid on nisujahust nuudlid, mis keetes säilitavad on tekstuuri ja ei muutu lödiks nagu pastatoodetega võib juhtuda. Muus osas võib varieerida puljongi ja koostisainetega.  Alati ei 

Maitsev lasanje … ilma lihata

Maitsev lasanje … ilma lihata

Lasanje retsept kuulub ilmselt iga pere põhivaramusse, sest tegemist on ju äärmiselt maitsva roaga. Viimased korrad olen mina traditsioonilise lasanje asemel valmistanud hoopis köögiviljakastmega varianti. Ja arvake mis … keegi ei ole isegi aru saanud, et toit ei olegi hakklihaga. Söövad ja kiidavad.  Või siis 

Peedimahlaga chiapuding

Peedimahlaga chiapuding

Chia-seemned on tuntud kui superfood, sisaldades kasulikke rasvhappeid, kiudaineid, antioksüdante ja rohkelt valku. Laktoosivaba ja madala suhkrusisaldusega puding on kerge ja maitsev eine hommikuks või vahepalaks või miks mitte tervislikuks magusroaks. Seemneid võib tarbida kohe, aga kui neid leotada vedelikus, siis seemned paisuvad ja moodustavad 

Tatar kapparite ja päikesekuivatatud tomatitega

Tatar kapparite ja päikesekuivatatud tomatitega

See retsept pärineb ühest minu lemmikkohvikust Tartu Reval Cafest. See kooslus jäi mu maitsemeeli kummitama ja katsetasin kodus järele.Hapukad kapparid ja küllusliku maitsega päikesekuivatatud tomatid annavad tatrale ülihea maitse ja põneva tekstuuri. Peale niristan veidike tomatite purgist õli.Kuigi tatar maitseb niisamagi hästi, siis toekamaks lõunaks