RETSEPTID

Mandli-pähklikattega rabarberikook

Mandli-pähklikattega rabarberikook

Rabarberihooaeg juba ammu käes ja eks ma olen juba mitu rabarberikooki küpsetanud kah. Siin aga viimane kook – biskviitpõhjal rabarberikook mõnusa mandli-pähklikattega. Kes mandleid-pähkleid armastab, sellele kindlasti meeldib. Valik retsepte rabarberist: Rabarberi-mandlikook Biskviitkattega rabarberikook Rabarberi-šokolaadikook Kaneeline rabarberikeeks Rabarberimahl Rabarberilimonaad Rabarberikissell Rabarberikissell maasikatega Vaata rohkem retsepte 

Juustupõhjal aedviljapirukas

Juustupõhjal aedviljapirukas

Kui keegi räägib aedviljapirukast, siis kangastub mulle silme ette vettinud munase sisuga küpsetis. Mulle meeldib pigem õhuke lahtine pirukas. Siis ei jäägi muud üle kui üks pirukategu endal ette võtta. Pirukapõhja valmistamisel kasutasin riivitud juustu, mis annab mõnusa krõbeda taignapõhja. Et rohkem esile tuua aedviljade 

Küpsetuspaberi kasutusvõimalused köögis

Küpsetuspaberi kasutusvõimalused köögis

SAGA saatis katsetamiseks kotitäie küpsetuspaberit. Hea võimalus proovida teistsuguseid kasutusvõimalusi. Kõigepealt proovisin kartulite keetmist küpsetuspaberist kotis. Selleks tuleb kartulid koorida, aseta küpsetuspaberile ja küpsetuspaber pealt kokku siduda. Nii ei kee kartulid lõhki ja pott jääb puhtaks. Tore idee, aga ilmselt minu puhul igapäevasesse kasutusse ei 

Kevadine salat soolalõhe ja ürdikastmega

Kevadine salat soolalõhe ja ürdikastmega

Kevadine salat soolalõhe ja ürdikastmega Lõpuks ometi saabus soe ka meile. Kevadine soe päike kutsub õue tegutsema ja ilma nautima.    Sellisel päikesepaistelisel päeval on isu värske rohelise järele ja mis sobiks paremini kui üks toekas salat. Koheval salatipadjal on suitsulõhet, avokaadot, rediseid, vutimune ja 

Kanahautis mee ja sinepiga

Kanahautis mee ja sinepiga

Viimasest Oma Maitsest jäi silma ahvatlev küülikuhautis. Kui retseptis sisaldub mett ja sinepit, olen mina müüdud.  Parajasti leidus kapis broilerikintsuliha, seega tegin retseptis mõned muudatused ja tõstsin hautise ahju. Hautis sai imehea – liha oli pehme ja suussulav, kaste mõnusalt rammus. Lõpuks sai taldrik ka 

Mustsõstramahedik

Mustsõstramahedik

Koos kevadise päikesega tekib ise kõige värske vastu – salatid, smuutid, kerged magustoidud. Hommikuseks ergutajaks saab mõnus marjamahedik, kus on kokku suristatud korralik ports mustsõstraid ja kreemisust lisab kookospiim. Kui tahad eriti kreemjast ja siidist jooki, nõruta marjamahedik läbi sõela. Mustsõstramahedik 1 dl (külmutatud) mustsõstraid1 

Punastest ubadest brownie

Punastest ubadest brownie

Nagu eelmises postituses mainisin, proovin katsetada rohkem uusi retsepte. Viimasest Kodukirjast jäi silma mustade ubadega brownie retsept. Mõeldud-tehtud – konservubadest kooki ma varem teinud ei ole.Kohandasin retsepti vastavalt köögikapis leiduvale. Käiku läksid punased konservoad, siirupi asemel kasutasin veidi muscavado suhkrut ja magustamiseks lisasin ühe banaani. 

Spinatirisoto mündi ja roheliste hernestega

Spinatirisoto mündi ja roheliste hernestega

Avastades, et minu söögitegemine keerleb kümnekonna sissetöötatud retsepti ümber, otsustasin teadlikult hakata proovima ja katsetama uusi retsepte.Esiteks jäi näppu viimane Oma Maitse number, kus mitu risotoretsepti. Esiteks ei olnud ma risotot ammu teinud ja kui, siis harjumustest tegin ikka kõige tavalisemat risotot parmesaniga. Otsustasin proovida 

Soojad singi-juustusaiad

Soojad singi-juustusaiad

Tihtipeale on hommikul küsimus, mida söögiks teha. Hea vaheldus tavalistele võileibadele on soojad ahjus grillitud singi-juustukattega saiad. Need valmivad kiiresti – eriti ruttu kui teed saiakatte juba eelmisel õhtul valmis. Soojad singi-juustusaiad  3 spl majoneesi 1 spl sinepikastet või 2 spl ketšupit 4 saiaviilu 100 g sinki ja suitsuvorsti 50 g 

Maitsev Tartu 2017

Maitsev Tartu 2017

Tänavu toimus Tartus kolmandat korda restoranide kuu “Maitsev Tartu”. Terve veebruarikuu jooksul pakkusid 14 restorani kolmekäigulist erimenüüd tutvustamaks uusi ja põnevaid maitseelamusi. Mul oli suurepärane võimalus külastada kõiki 14 toitlustusasutust ja saada osa pakutavatest maitsetest. Minu poolt sai kõrgeima punktisumma kohvik-resto JOP Antonius, mis üllatas imelise toidu ja hubase