RETSEPTID

Apelsini-piparkoogid

Apelsini-piparkoogid

APELSINI-PIPARKOOGID Hommikul ärgates sadas väljas ilusat tihedat lund ja üsna pea oli maa kaetud valge vaibaga. Nii ilus – tõeline jõulupüha! Kahjuks üsna pea aga asendus kõik see ilu lörtsi ja vihmaga ning hetkel on väljas pilkane pimedus ja akna peal rabistab vihma.Sellest hoolimata on 

Leivasupp musta ploomiga

Leivasupp musta ploomiga

Aeg-ajalt ikka juhtub, et leiva-saia varu on liiast saanud ja kuna mulle toitu niisama lihtsalt minema ei meeldi visata, keetsin sellest hoopis mõnusa magustoidu. Samamoodi võib supiks kasutada võileivatordist üle jäänud koorikuid. Huvitava tulemuse saab kasutades seemneleiba. Tavaliselt lisatakse leivasupile rosinaid, aga kuna neid meie 

Martsipanitäidisega ahjuõunad

Martsipanitäidisega ahjuõunad

Saabusin täna vanaema juurest suure kotitäie punapõsksete õuntega. Õunad on küll saanud juba külmanäpistatud ning seepärast veidi pudedad, kuid sobivad suurepäraselt ahjuõunteks. Praeguste rõskete sügisõhtutega tekib isu millegi soojendava ja magusa järele, nii et ahjuõunad on selleks ideaalne kosutus. Minumeelest igati mõnus magustoit nii argiõhtuks 

Kõrvitsapüreesupp apelsiniga

Kõrvitsapüreesupp apelsiniga

Homme, 31.oktoobril, tähistatakse eeskätt Ameerikas, kuigi laialdaselt ka mujal maailmas, Halloweeni. Halloweeniga seonduvad mulle eelkõige vahvad tühjaks õõnestatud ja seest valgustatud kõrvitsad. Kuigi ma ei poolda selliste importpühade tähistamist, siis kõrvitsa võib sellegipoolest homme söögilauale tõsta, valmistada näiteks mõnusalt soojendavat kõrvitsasuppi või maiustada hoopis kõrvitsa-šokolaadikoogiga. Kõrvitsapüreesupp apelsiniga 

Suitsukalapirukas

Suitsukalapirukas

Üks kena soolane pirukas sobib alati külalistele pakkumiseks, sest enamasti tuuakse ju külakostiks kaasa miskit magusat. Just seda pirukat olen ise ka tihtipeale külla minnes kaasa valmistanud. Suitsukalapiruka valmistamine imelihtne ja vähese ajakuluga ning üldiselt keegi sellise lihtsa kalapiruka peale nina ei kirtsuta, erinevalt näiteks 

Peedi-šokolaadikook toorjuustukreemiga

Peedi-šokolaadikook toorjuustukreemiga

Umbusklikumad võivad pealkirja lugedes kõhklema lüüa, aga julgen kinnitada, et peet ja šokolaad on huvitav kooslus ning peedi-šokolaadikook on tõeline maiuspala. Kook on tummiselt šokolaadine, meenutades isegi veidi browniet ja toatemperatuuril seistes muutub kook üha maitsvamaks. Seega võib koogi juba paar päeva varem valmis teha, 

Kana karamellistatud punase sibula kastmes

Kana karamellistatud punase sibula kastmes

Sibul on üks neist toiduainetest, mis PEAB mul kodus olemas olema. Mitte, et ma suur sibulasõber oleksin, aga ikka väga paljude toitude sisse ma sibulat kasutan – kastmed, supid, risoto – kõik saavad mõnusa meki hautatud sibulast. Siinkohal olgu mainitud ka üks minu lemmik tomati-sibulasupp ning hiljuti 

Suvikõrvitsamoos sidruni ja rosmariiniga

Suvikõrvitsamoos sidruni ja rosmariiniga

Täna tõin peenralt ära viimased suvikõrvitsad, et üha liginev öökülm neid ära ei võtaks. Taimi sai kevadel maha istutatud kolm, kuid hoiatatud saagirohkust need siiski ei andnud. Miskipärast viljad muutusid otsast kollaseks ja hakkasid mädanema, põhjuseks võis olla liigniiskus või liiga kuiv pinnas. Samas kõik 

Sinepine kanapada köögiviljadega

Sinepine kanapada köögiviljadega

Mitu sooja suvekuud kogus minu sahvri riiulil tolmu imeilus roheline tajine vorm. Suvel lihtsalt ei tundunud kohane ahjuvormi välja tarida, küll aga oli seal aeg-ajalt tore hoida kurke ja tomateid. Nüüd on aga tajinest saanud meie igapäevane kaaslane köögis, hautised valmivad kiiresti, toit jääb eriti 

Dops-küpsise toorjuustutort

Dops-küpsise toorjuustutort

Maitsvat toorjuustukooki ei olnud juba ammu küpsetanud, selleks andis aga põhjuse kooliaasta algus.Koogi tegemisel arvestasin eelkõige laste maitse-eelistusi – milline laps siis ei sööks šokolaadi ja Mesikäpa küpsiseid. Et tulemus jääks kreemjas ja pehme, vajab toorjuustukook küpsetamist madalal kuumusel. Liiga kõrge kuumus võib koogi pealispinda