RETSEPTID

Kartulisalat kuusevõrsete ja rukolapestoga

Kartulisalat kuusevõrsete ja rukolapestoga

Kuuseoksad on oma võrsed välja sirutanud ja neid tasuks igaks juhuks söömiseks korjata. Neid hapukaid vitamiinipomme võib niisama sealsamas suhu pista, teha talveks köhasiirupit või kasutada salatites. Mina korjasingi võrseid just salati valmistamiseks.  Salatisse läks kõik kevadiselt värske kraam – värske kartul, redis, rukola. Maitseks 

Rulltort maasikatega

Rulltort maasikatega

Tähista saabuvat emadepäeva nostalgilise rulltordiga. Tordi nimetus võib tekitada tunde, et tegemist on millegi keerulisega, kuid tegelikult on tordi valmistamine lihtne. Tort valmistatakse kohevast biskviidist, magusast maasikamoosist ja kohupiimakreemist. Küpsetatud biskviidile määri moosi ja kohupiimakreemi ning seejärel keera biskviidiribad rulli. Tordi küljed kaunistasin šokolaadipuruga ja 

Einevõileib suitsuforelli ja pühvlimozzarellaga

Einevõileib suitsuforelli ja pühvlimozzarellaga

Oi kui tore kui ma tegelikult ka viitsiks endale igal hommikul selliseid uhkeid võileibu teha  – kiirel hommikul kipub see ikkagi vaid leib-juust-tomat olema. Aga seda mõnusam on puhkepäeval, kui hommikusöögiks on aega, valmistada endale üks toekas einevõileib salatirohelise, suitsuforelli ja pühvlimozzarellaga. Pühvlimozzarella nagu nimigi 

Kuidas säilitada toiduaineid?

Kuidas säilitada toiduaineid?

Täna kirjutan lähemalt, kuidas mina kodus säilitan toiduaineid ning milliseid nõusid, purke ja kotte selleks kasutada. Ehk leiad endale ka midagi uut ja põnevat, mida oma kodus kasutusele võtta. Toidu säilitamiseks külmkapis vahetasin kõik plastkarbid välja klaasnõude vastu. Plastikust toidunõudest võib toidu sisse eralduda mürgiseid 

Kanastrooganov seentega

Kanastrooganov seentega

Kuigi teised pereliikmed ei arva seentest ja seentetoitudest suurt midagi, siis sellest hoolimata ei puudu seened meie toidulaualt. Üldiselt lisangi seeni mingi teise toidu hulka, näiteks risottosse, hautistesse ja kastmesse.  Siin on üks mõnus argine retsept – lihtne teha ja valmib kiiresti. Kanastrooganovi valmistamiseks kasutasin 

KAERAJAHUST KOHVIKOOK

KAERAJAHUST KOHVIKOOK

Ma ei ole kunagi suur kohvijooja olnud, kuid kohvi lõhna olen alati armastanud.  Bambu viljakohvi pulber on minusugusele hea alternatiiv – lõhnab ja maitseb nagu kohv, aga ei sisalda kofeiini, mis südame puperdama ajab. Bambu on valmistatud 100 % mahedast sigurist, nisust, odralinnasest, viigimarjadest ja 

Kohupiimaküpsised

Kohupiimaküpsised

Kohupiimataignast valmistatud küpsised mõnusad pehmed ja pealt krõbeda kaneeli-suhkrukattega.  Taigna võib juba varakult valmis teha ja külmkapis hoida. Eriti maitsvad on küpsised soojalt ahjust võetuna, aga midagi ei juhtu küpsistega ka järgmisel päeval kui neid hoida õhukindlas karbis. Vaata ka soolaste kohupiimaküpsiste retsepti. KOHUPIIMAKÜPSISED2 ahjuplaaditäit 

ŠIITAKE SEENED LIHTSALT JA MAITSVALT

ŠIITAKE SEENED LIHTSALT JA MAITSVALT

Kuigi seened koosnevad suuremalt jaost veest, on seened igati korralik tervislik kõhutäide. Teinekord ei olegi maitsva roa valmistamiseks vaja muud kui häid puhtaid toidaineid – kvaliteetset soola, pipart, maitseaineid ja võid või õli. Nii saab seentest valmistada mõnusa vahepala või kerge eine. Kui mulle saadeti 

VASTLAKUKLID POHLAMOOSI JA MARTSIPANIKREEMIGA

VASTLAKUKLID POHLAMOOSI JA MARTSIPANIKREEMIGA

Hõissa vastlad! Kelgumäelt tulles maitsevad vastlakuklid eriti hästi.  Hõrgud kardemoniga maitsestatud kuklid peidavad endas haput pohlamoosi ja krooniks peal magus martsipanikreem.  Vastlakuklid pohlamoosi ja martsipanikreemiga Vastlakuklid:  25 g presspärmi  1 dl suhkrut  2 dl toasooja piima  400 g jahu  näpuotsatäis soola  1 tl jahvatatud kardemoni  100 g toasooja võid  Martsipanikreem:  100 g martsipanimassi  1 dl piima  200 ml vahukoort  1 tl vaniljesuhkrut  8 spl pohlamoosi  serveerimiseks tuhksuhkrut  Hõõru pärm suhkruga vedelaks. Lisa toasoe piim. Sega jahu, sool ja kardemon, lisa järk-järkult sõtkudes. Sõtkumise lõppfaasis lisa pehme või. Sõtku kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Kata kauss puhta rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida. Kummuta tainas jahusele lauale ja sõtku pikaks vorstiks. Lõika juppideks ja vormi käte vahel kuklid. Tõsta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit. Ahjust võttes kata kuklid märja rätikuga ja lase jahtuda.  Murenda martsipanimass ja püreesta koos piimaga. Vahusta koor vaniljesuhkruga kohevaks. Sega vahukoor ettevaatlikult martsipanimassiga.  Lõika kuklitelt kaan maha, uurista veidi sisu välja. Tõsta kukli sisse pohlamoosi, seejärel martsipanikreemi. Kata kaanega ja puista peale tuhkruhkrut.  Retsept valmis koostöös Salvestiga

Küpsistest numbritort

Küpsistest numbritort

Millist torti valmistada lapse sünnipäevaks? Alati kindla peale minek on muidugi küpsisetort. Kui tavapäraselt valmistatakse küpsisetorti rammusast kohupiimast, siis mina teen küpsistorti hapukoorega. Tulemuseks on kerge ja maitsev tort – ei ole liiga rammus ega liiga magus ning mis peamine – see on alati laste