Kana-puuviljasalat
Kevade tulekuga tahan tuua lauale kergemaid toite ning kindlasti saavad rohkem rõhku salatid. Salati valmistamine käib üldjuhul üsna loominguliselt, retseptis näpuga järge ajama ei pea ja koostisaineid saad varieerida vastavalt külmkapis leiduvale.
Kerges puuviljasalatis kasutasin pirni, õuna, viinamarju, ananassi, hiina kapsast ning suitsukana. Eriti hästi sobivad salatisse pähklid, annavad hea krõmpsuva tekstuuri.
Kerge salat nõuab endale ka kergemat kastet, seepärast segasin kastme kokku maitsestamata jogurist ja kergest majoneesist.
Kana-puuviljaalat sobib hästi lõunasöögiks kui lihtsaks õhtusöögiks.
KERGE KANA-PUUVILJASALAT
200 g küpsetatud või suitsutatud kanafileed
1 õun
1 pirn
1 väike purk konservananassi
200 g hiina kapsast
Peotäis seemneteta viinamarju
2 spl maapähkleid
Kaste:
100 g Salvest Kerget majoneesi
100 g maitsestamata jogurtit
2 spl konservananassi vedelikku
0,25 tl karripulbrit
Tükelda kanafilee, õun, pirn, ananass, hiina kapsas, poolita suuremad viinamarjad. Tõsta kõik suurde kaussi, lisa maapähklid. Sega omavahel kastmeained. Vala kaste salatile, sega läbi. Tõsta 15 minutiks külmkappi maitsestuma. Serveeri.
Retsept valmis koostöös: Salvest / www.salvest.ee
Veel salatiretsepte: